Informació general

Obres

ERC Cambrils: «Les obres de la Rambla de Jaume I arriben tard i malament»

En un comunicat de premsa, el grup municipal d'ERC denuncia "la manera com s'està duent a terme l'inici d'aquest projecte"

Per Redacció

Rambla de Jaume I, aquest matí
Rambla de Jaume I, aquest matí | Lluís Rovira i Barenys

Davant l'imminent inici de les obres de remodelació de la rambla de Jaume I, des del grup municipal d'ERC a l'Ajuntament de Cambrils han enviat un comunicat de premsa per "denunciar la manera com s'està duent a terme l'inici d'aquest projecte". Segons ERC, es tracta d'una obra "llargament reivindicada durant molts anys i ha de servir per revitalitzar el barri del Port; per això la vam impulsar des del govern anterior. Aquesta obra però, havia de tenir en compte l’enorme afectació que tindrà sobre els veïns, veïnes i sobretot pel comerç i la restauració, molt castigats ja per la crisi de la pandèmia. El que no pot fer el nou govern és castigar-los de manera gratuïta tot just quan comencen a treure el cap"

"Està feta només amb un càlcul purament electoralista i interessos estrictament partidistes"

ERC lamenta, "la manca de planificació i la total improvisació de l’equip de govern encapçalat pel Sr. Klein que, incideix directament sobre el benestar de la ciutadania i el futur dels negocis del barri. Unes obres que arriben tard per la nefasta gestió del Sr. Daza com a regidor d’urbanisme que s’atribueix tota la responsabilitat del projecte. Aquestes obres havien d’haver començat el darrer trimestre de l’any 2021. De fet, en l’últim pressupost del nostre govern, ja hi havia 1.359.265,60 € reservats per tirar endavant la remodelació de la Rambla. Per això, el regidor ens hauria de respondre per què, a mes de febrer, encara no han començat. La planificació de les obres ha donat l’esquena a la ciutadania. Està feta només amb un càlcul purament electoralista i interessos estrictament partidistes, ajustant terminis per poder finalitzar-les abans de la campanya de les properes eleccions municipals, el maig del 2023".

En el seu comunicat, ERC Cambrils retreu a l'actual govern municipal que, "no s’ha tingut en compte què suposarà tenir aixecada no només la Rambla sinó els carrers dels voltants. A banda de les afectacions que patiran els veïns, veïnes i negocis dels carrers de Cristòfor Colom, de Pau Casals, d'Esteve Anguera i passeig Miramar afectats pels desviaments de circulació. A més, tal i com estan planificades les obres agafaran de ple la campanya turística des de Setmana Santa fins l’estiu i, probablement, també la campanya de Nadal".

"És necessària la participació ciutadana i que la planificació de les obres es consensuï amb els col·lectius afectats"

Des d’ERC reivindiquen que "és necessària la participació ciutadana i que la planificació de les obres es consensuï amb els col·lectius afectats, tal com s’hauria d’haver fet ja mesos abans. Les coses poden fer-se d’una altra manera si hi ha voluntat per part del govern. Es podria plantejar posposar l’inici, fer l’obra per fases, obrir per trams, reduir les feines durant la Setmana Santa o els mesos d’estiu, aturar les obres les setmanes més complicades i sobretot consultar veïns, veïnes i establiments de manera honesta i transparent enlloc d’informar amb fets consumats".

"Encara ara no sabem on aparcarà la ciutadania amb l’eliminació de més de 240 places"

Segons es manifesta en el comunicat: "una obra d’aquesta magnitud no es pot improvisar. Tant la pàgina web que l’Ajuntament ha posat a disposició de la ciutadania com les comunicacions fetes des d’alcaldia, mostren aquesta manca de planificació total i absoluta. No pot ser que a una setmana de l’inici de les obres no se sabés on es reubicarien contenidors o zones de càrrega i descàrrega. Encara ara no sabem on aparcarà la ciutadania amb l’eliminació de més de 240 places. La solució no pot ser només habilitar les zones blaves del parc del Pescador i el Regueral molts mesos abans de l’habitual. No pot ser que fem gala dels passos de l’antiga via del tren i el de la zona de l’Eixample platja encara estigui en estudi. I encara pitjor, no pot ser que aquestes obres no comptin amb un pla de mobilitat complert. No veiem l’agilitat de la que vol fer gala l’alcalde i constatem un punt de cinisme en el títol de la web que s’ha posat a disposició de la ciutadania. A un dia de l’inici de les obres demanem a l’equip de govern que recapaciti, tal com diu la seva web: primer les persones".

Comenta aquest article