Informació general

Pressupostos

Junts per Cambrils denuncia l'aprovació d'uns pressupostos «basats en retallades, irregularitats i cap nou projecte»

Segons ha manifestat la formació, "des de Junts per Cambrils 'No' donarem mai suport a un pressupost que perjudiqui Cambrils, com és el cas"

Per Redacció

Els dos regidors de JxC, Lluís Abella i Marta Borràs, en la sessió plenària del passat divendres al matí
Els dos regidors de JxC, Lluís Abella i Marta Borràs, en la sessió plenària del passat divendres al matí | Berta Ruiz

Junts per Cambrils ha denunciat, en un comunicat de premsa, l'aprovació d'uns pressupostos "basats en retallades, irregularitats i cap nou projecte" que segons la formació, "perjudiquen clarament la ciutat". En aquest comunicat, el portaveu municipal de Junts per Cambrils, Lluís Abella, lamenta que el govern d’Oliver Klein no hagi tingut en compte cap de les seves al·legacions presentades al document econòmic, que anaven en benefici dels cambrilencs i cambrilenques.

Segons ha valorat Abella, "no podem donar suport a uns pressupostos que comporten retallades a les partides de Promoció Econòmica, Serveis Generals, Cultura i Ensenyament, entre altres àrees, i que no contemplen més inversions al manteniment de platges, la nostra carta de presentació, o la tirada endavant de projectes que estaven dotats econòmicament i que han desaparegut, com els horts urbans, el pla local d’habitatge, la reparació de la coberta de la Biblioteca i del Casal de la Gent Gran, el canvi del terra del Pavelló 2, millores a l’enllumenat, o moltes adequacions i reparacions diverses molt demanades per la societat local".

"S’apropiaran de la feina feta i de la projectada en el mandat 2019-2021"

El portaveu de JxC ha demanat saber "quins projectes té en ment aquest nou govern municipal. Gairebé sis mesos després de la moció de censura, encara no s’ha presentat el Pla d’Acció Municipal (PAM), un document que és d’obligat compliment segons l’Ordenança de Bon Govern i Transparència. De fet, s’hauria d’haver presentat als tres mesos de formar govern però no en tenim cap notícia, el que ens fa pensar que, a banda d’apartar-nos del govern, s’apropiaran de la feina feta i de la projectada en el mandat 2019-2021, el que mostra una alarmant manca d’idees on només ha primat la voluntat d’ocupar una cadira. Amb quina autoritat moral pot obligar aquest nou govern a fer complir a la ciutadania les ordenances municipals, quan ells són els primers que les incompleixen?"

"Hem detectat diverses irregularitats en aquest pressupost aprovat"

D'altra banda, segons el comunicat de Junts, "hem detectat diverses irregularitats en aquest pressupost aprovat. Celebrem que el govern, arran del nostre avís, rectifiqués a temps i dotés a corre-cuita una partida per cobrir el Festival de Música que no constava enlloc malgrat estar ja adjudicada. També denunciem que el govern d’Oliver Klein no ha estat curós amb la partida econòmica del servei de recollida de residus i neteja viària. El 27 de març del 2017, l’Ajuntament de Cambrils i el Consell Comarcal de Reus, a través de la societat Secomsa, van firmar un conveni on quedava reflectit que al preu anual fix per la prestació dels serveis calia aplicar-li l’increment de l’IPC general interanual de Catalunya, que enguany és del 6,1%. El govern no ha dut a terme aquest increment i ha fet cap omís a l’empresa Secomsa i al tècnic municipal corresponent, que en un comunicat i un informe, respectivament, han corroborat que s’havia d’aplicar aquesta pujada. Diuen que no ho han fet perquè estan negociant una reducció d’aquest import, cosa que no impedeix que al pressupost hi constin les quantitats reals com així marca la normativa, però deduïm que s’estan fent trampes al solitari, no sabien com quadrar el pressupost i han tirat pel dret saltant-se totes les normes exigibles".

"Tampoc entenem la poca transparència, o més ben dit, l’opacitat d’aquest govern"

Segons Abella, "tampoc entenem la poca transparència, o més ben dit, l’opacitat d’aquest govern que no ha adjuntat tots els informes tècnics a la documentació dels pressupostos que justifiquen les necessitats de les regidories. Falten sis informes que es podrien quantificar en uns 10 milions d’euros, una nova mostra més de les maneres de fer de l’alcalde Klein i els seus socis".

"Des de Junts per Cambrils 'No' donarem mai suport a un pressupost que perjudiqui Cambrils, com és el cas"

Des de Junts per Cambrils, tal com ha indicat el seu portaveu, "vam presentar una al·legació que feia referència a la partida dels 48.500 euros destinada a l’enderroc de l’edifici de l’antiga estació de tren. L’Ajuntament no és el propietari d’aquest immoble, ho és Adif, per tant, ha de ser aquesta l’empresa l’encarregada de fer aquesta gestió, en cas que així es decideixi. Proposàvem que aquests diners s’invertissin en crear noves places d’aparcament, un dels problemes més importants que té actualment Cambrils, però tampoc ens han acceptat la proposta. Aquesta manca d’aparcament ha portat a l’activació abans del previst de la zona blava al barri del port, de dilluns a dissabte al migdia i en temporada baixa, una mesura que perjudica greument els cambrilencs, que són els principals usuaris d’aquest servei en aquesta franja horària. El govern ha carregat la seva manca de solucions i idees a la butxaca de la gent de casa nostra. Com sempre hem manifestat, des de Junts per Cambrils 'No' donarem mai suport a un pressupost que perjudiqui Cambrils, com és el cas".

Comenta aquest article