Informació general

Urbanisme

Les obres de la Rambla Jaume I encaren la recta final

La setmana passada van començar els treballs de formigonat de la calçada i falta acabar les voreres de l’avinguda i del carrer Juan Sebastián Elcano

Per Cristina Sierra

Aspecte d'un tram de la Rambla de Jaume I, ahir al matí
Aspecte d'un tram de la Rambla de Jaume I, ahir al matí | Lluís Rovira i Barenys

Els treballs de la remodelació de la Rambla Jaume I han iniciat la recta final. La setmana passada, els operaris de GICSA, l’empresa adjudicatària de les obres, van començar a formigonar la calçada i  també falta realitzar un parell de voreres de l’avinguda, així com la del tram sud del carrer Juan Sebastián Elcano. Com afirma el regidor d’Urbanisme i Obra Pública a revistacambrils.cat, l’objectiu és acabar les obres “el més aviat possible”.

En un principi, la remodelació de la Rambla havia de finalitzar el 31 de desembre. El govern va anunciar que tindrien una durada de deu mesos i mig -els treballs es van iniciar a mitjans del mes de febrer de l’any passat-, però una sèrie d’imprevistos han retardat aquesta data marcada. “Ha plogut just quan estava previst fer la pavimentació de la calçada i això ens ha afectat una setmana (…) Hem tingut aquesta mala sort”, explica Daza, que afegeix que, tot i les dificultats, “estem tranquils perquè a principis de gener s’acabaran les obres”.

El regidor assegura que en pocs dies la remodelació serà una realitat, de fet, ja s’han començat a plantar els arbres en bona part de la Rambla. “Era una obra molt complicada i la veritat és que estem molt contents. Vam dir deu mesos i mig de treballs i volíem que l’impacte fos el mínim possible. Cal destacar que l’empresa i els polítics hem pres decisions per acabar-ho en temps rècord. Hem atès totes les peticions dels veïns i comerciants i l’empresa ha anat implementant totes les directrius a mesura que parlàvem amb els afectat”, diu Daza.

Mitjans de gener, la nova data fixada per acabar les obres

En aquestes darrers setmanes, GICSA ha reforçat l’equip de treballadors per intensificar el ritme de les obres. Ara, la data fixada és mitjans de gener, amb el mobiliari instal·lat. “Esperem que les jardineres, papereres, bancs i pilones estiguin col·locats en pocs dies”, apunta el regidor.

Una vegada finalitzin els treballs passaran uns dies fins la recepció de l’obra i l’àrea d’Urbanisme i Obra Pública s’encarregarà de revisar l’acabat de les voreres, calçada i el mobiliari per poder obrir la Rambla a la circulació de vehicles. “Hi hauran dos carrils, un per cada sentit. També estem estudiant com implementar restriccions de trànsit en moments puntuals. Col·locarem pilones a l’entrada i sortida de la Rambla per restringir el trànsit, però hem de dir que els pàrquings i comerços no es veuran afectats per aquesta mesura”, remarca.

Tram de la plaça d'Aragó, ahir a la tarda (Foto: Lluís Rovira i Barenys)

 

L’Apunt

Canvis a la cavalcada dels Reis
Les obres de la Rambla han obligat a canviar la cavalcada dels Reis Mags d’Orient. Per primer cop en molts anys, Ses Majestats es veuran obligats a modificar la ruta del 5 de gener. Un cop arribin al port, pujaran a les carrosses i començaran la ruta a la rotonda del Club Nàutic fins a la rotonda de la Vela. Acte seguit pujaran pel carrer Robert Gerhard, la riera d’Alforja i l’avinguda Adelaida fins a la plaça de l’Ajuntament, on es farà la recollida de cartes.
El dia 6 al matí, l’empresa GICSA habilitarà uns passos perquè Melcior, Gaspar i Baltasar, acompanyats dels seus patges, puguin repartir els regals, casa per casa, als xiquets i xiquetes que viuen a la Rambla.

Comenta aquest article