Esports

Necrològica

Mor José Luis Guerra, exentrenador de l'Oleastrum i exjugador del Nàstic

Guerra va ser l'entrenador de l'Oleastrum la temporada 2007-2008 però va dimitir tres mesos abans de la seva finalització a causa dels mals resultats

Per Redacció

José Luis Guerra, a principis d'agost de 2007, en el primer entrenament de l'Oleastrum
José Luis Guerra, a principis d'agost de 2007, en el primer entrenament de l'Oleastrum | Lluís Rovira i Barenys

L'exjugador i exentrenador del Nàstic de Tarragona, José Luis Guerra, va morir ahir a Salou a l'edat de 78 anys. En el seu periple esportiu, José Luis Guerra va ser l'entrenador de l'Oleastrum la temporada 2007-2008 tot i que no la va completar ja que a finals del mes de març de 2008 va presentar la seva dimissió a la junta directiva del club pels mals resultats de l'equip. Aquella temporada l'Oleastrum militava a la Primera Territorial i el club cambrilenc va fer una forta aposta contractant Guerra, que era un experimentat entrenador que, entre d'altres, havia dirigit el Nàstic, el Tortosa, el Roda de Barà i el CF Reus Deportiu, i tenia una reconeguda experiència en categories com la Segona B i la Tercera Divisió. A finals del mes de març de 2008, Guerra presentava la seva dimissió arran de la situació esportiva del club;  l'Oleastrum havia sumat 29 punts i ocupava zona de descens. Els 26 partits disputats aqueslla temporada s'havien saldat amb 7 victòries, 8 empats i 11 derrotes. El cambrilenc Ramon Llobet va substituir José Luis Guerra a la banqueta de l'Oleastrum.

Jugador del Nàstic i entrenador de molts equips

José Luis Guerra va ser jugador del Nàstic dues temporades (1973-75) a la 2a divisió. També va ser responsable tècnic del primer equip, que va dirigir en 54 partits, 15 en la temporada 1985-86; un en la 1987-88, i 38 entre el 1990 i el 1992. Va assolir l’ascens del Nàstic a la 2a B el 1991.

Com a futbolista abans d’arribar a Tarragona havia jugat a la Segoviana, el Real Madrid C i el Real Ávila. S’havia format en les categories base del Madrid. A Catalunya també va jugar al Lleida, el Torredembarra i la Cava abans d’iniciar una llarga trajectòria com entrenador. Abans d’arribar al Nàstic el seu primer repte va ser el del CF Reus. Va passar també per les banquetes del Roda de Barà, el Tremp i el Vilafranca, la Pobla Mafumet i el Tortosa. Es va retirar en el Vila-seca.

Comenta aquest article