Societat

La 5a Trobada de Vela Llatina comptarà enguany amb una vintena d'embarcacions històriques

Per Berta Ruiz

Un moment de la presentació, ahir, de la V Trobada de Vela Llatina amb Jordi Piqué, Anton Llaveria, Mercè Dalmau, Lluís Estefanell i Xavier Corredor

Ja està tot a punt per a la V Trobada de Vela Llatina i la VI Festa de l'Ormeig que tindrà lloc aquest cap de setmana. Aquests actes, emmarcats en la Festa Major de Sant Pere 2011, estan organitzats per l'Arjau Vela Llatina de Cambrils amb la col·laboració de l'Ajuntament. Precisament ahir, es feia la presentació a càrrec de l'alcaldessa de Cambrils –Mercè Dalmau–, el president i vicepresident d’Arjau, Anton Llaveria i Jordi Piqué, i el patró i el mariner de Sa Xicota de Sant Feliu de Guíxols, Lluís Estafanell i Xavier Corredor.

Durant tres dies, la costa cambrilenca s'omplirà d’embarcacions històriques de vela llatina. Enguany, la trobada ha doblat l'assistència de tripulants i d'embarcacions, i comptarà amb la presència de 22 barques, entre les quals destaquen embarcacions històriques, com dues de les tres barques catalogues com a Bé Cultural d’Interès Nacional: la Santa Espina –que té més de 80 anys– i la Lola, que té més de 100 anys. Les embarcacions, que tenen d'entre 3 a 10,5 metres d’eslora, procedeixen de llocs tan diversos com Sete (Rosselló, França), Xàbia (Marina Alta, València), Palma de Mallorca, Sitges, Badalona, l'Escala, l'Ametlla de Mar, Vilanova i la Geltrú, Creixell, Calella de Palafrugell o Sant Feliu de Guíxols.

Mostrar el patrimoni

En la seva intervenció, l’alcaldessa de Cambrils, Mercè Dalmau, va explicar que "aquestes activitats compten amb un gran suport popular, atreuen gent que ve de lluny i projecten elements tan característics de Cambrils com la història, el mar i la cultura". Per la seva part, tant Anton Llaveria com Jordi Piqué es van mostrar molt il·lusionats de poder comptar enguany amb una gran trobada de vela llatina, amb un elevat nombre d'embarcacions participants i de molta qualitat totes elles. L'objectiu, segons van dir, és que tothom pugui gaudir de la festa, que la puguin fer seva i que gaudeixin al màxim d'aquest patrimoni històric. Finalment, els dos representants arribats de Sant Feliu de Guíxols –Lluís Estafanell i Xavier Corredor– van dir que el més important és que aquest patrimoni surti al carrer i que no es quedi tancat en un museu.

El programa de la Trobada de Vela Llatina s'encetarà al divendres 24 de juny amb la inauguració de l'exposició "El viatge dels sardinals", al Club Nàutic de Cambrils. Dissabte al matí es farà la recepció institucional i la presentació de la 3a Navegada Josep Lluís Savall. També hi haurà sortida amb l'embarcació Dorimar –per seguir la navegada– i a la tarda es farà la Festa de l'Ormeig, a la platja del Regueral. El diumenge al matí es realitzarà la 3a Navegada Josep Lluís Savall, en record dels mariners morts l'any 1911.

Comenta aquest article