Societat

L'Aula de la Gent Gran de Cambrils enceta un nou curs de trobades, conferències i sortides culturals

Per Berta Ruiz

Enric Contreras, Mercè Dalmau, Lluís Álvarez i Encarnació Ricart durant l'acte d'inauguració

L'Aula de la Gent Gran de Cambrils reprèn les seves trobades després de l'aturada estiuenca. Ahir a la tarda tenia lloc la inauguració oficial del curs 2011-2012, un acte que va comptar amb la presència de l'alcaldessa -Mercè Dalmau-, el president de l’Aula, Lluís Álvarez Roman, i la vicerectora de Societat i Relacions Institucionals de la Universitat Rovira i Virgili, Encarnació Ricart. També hi eren presents, la regidora de Benestar Social -Lluïsa Rom- i el regidor de Planificació de Ciutat i Cultura, Francesc Garriga.

Un espai de coneixement, informació i recerca

En el seu discurs inaugural, Lluís Álvarez va remarcar que l'Aula de la Gent Gran és "un espai de coneixement, d'informació i de recerca" per a totes aquelles persones que es troben en un període de la vida "enriquidor i engrescador". Un lloc de trobada que ha sabut trobar "un profund encaix a Cambrils" i que està obert a tothom, independentment "del seu color polític o creença". Álvarez també va anunciar que l'any vinent, l'Aula de la Gent Gran de Cambrils cumplirà 15 anys des de la seva posada en marxa. Uns inicis que van comptar amb l'empenta d'un grup de gent inquieta, "als que se'ls hi va posar al cap aquest projecte". Per la seva part, Encarnació Ricart va comentar que l'Aula de la Gent Gran és un projecte que enorgulleix la universitat, ja que és un instrument de recerca i de coneixement, que està en "permanent contacte amb el territori i és present en la societat que l'envolta". L'alcaldessa de Cambrils –Mercè Dalmau– també va adreçar unes paraules a tots els assistents als que va encoratjar a seguir creixent, aprenent i formant-se. "El cervell és un muscle que s'ha d'exercitar. No hem de deixar d'aprendre i de ser inquiets en la recerca del coneixement", va dir. Malgrat la crisi actual, Dalmau, va dir que "hi ha crisi econòmica, però no hi ha crisi en les ganes d'aprendre".

Finalment, va tenir lloc la conferència inaugural a càrrec del doctor Enric Contreras, Cap del Centre de Transfusió i Banc de Teixits de l’Hospital Universitari de Tarragona Joan XXIII, sota el títol "Les sagnies, una pràctica ancestral vigent". Aquest va traçar una evolució històrica sobre aquesta pràctica.

Aspecte de la sala del Casal Municipal

Comenta aquest article