Societat

Vi i gastronomia es donen la mà en la segona edició de la mostra "Cambrils, entrada al país del vi"

Per Berta Ruiz

Un nombrós públic va passar per la mostra al llarg de tot el cap de setmana

Vi i gastronomia s'han donat la mà aquest cap de setmana en la segona edició de la mostra "Cambrils, entrada al país del vi". El parc del Pescador va acollir, tant la jornada de dissabte com la d'ahir diumenge, un ampli aparador de la producció vitivinícola de la demarcació de Tarragona maridada amb les millors tapes de la gastronomia cambrilenca. A l'espai central del parc s'hi van instal·lar una desena de cellers representants de les diferents D.O. de la demarcació tarragonina, mentre que també s'hi va muntar un estand de l'Associació Cambrils Cuina –amb una vintena de restaurants cambrilencs participants– que van servir un variat ventall de tapes per acompanyar el tast dels vins. La Cooperativa de Cambrils amb els seus olis i productes i Turisme de Cambrils també van ser presents en els seus respectius estands.

Més de 3.500 persones i 5.000 tastos

Durant els dos dies, més de 3.500 persones van passar per la mostra, segons dades facilitades pel Patronat de Turisme de Cambrils. Es calcula que els deu cellers participants i les empreses distribuïdores van oferir uns 5.000 tastos de vins de les cinc D.O. del País del vi, és a dir, de la Conca de Barberà, Montsant, Tarragona, Terra Alta i Priorat. D'altra banda, tot i que la previsió era fer unes 2.500 tapes, finalment, els restaurants de Cambrils van cuinar més de 2.690 tapes, unes degustacions que van tenir una molt bona acollida entre el públic.

La mostra "Cambrils, entrada al país del vi", organitzada per l'àrea de Turisme de l'Ajuntament de Cambrils, la Cambra de Comerç de Reus i l'Associació País del Vi, també va comptar amb la col·laboració de l'Escola d'Hoteleria i Turisme de Cambrils així com de Manel Subirà, president de l'Associació Catalana de Sumillers a Tarragona i de Antonio Henares, finalista al Campionat d'Espanya de Sumillers 2011 qui va oferir els dos tastos guiats. Aquesta activitat va comptar amb l'assistència de 65 persones. El dissabte a la tarda, la mostra també va comptar amb un espectacle d'animació infantil a càrrec de la companyia Teia Moner. Cal destacar que al llarg del cap de setmana també es van organitzar visites guiades al Museu Agrícola de Cambrils amb el trenet de Turisme de Cambrils.

Unió de dos sectors excel·lents: el gastronòmic i el vitivinícola

D'altra banda, el dissabte al migdia va tenir lloc l'acte d'inauguració de la mostra a la pèrgola del parc. En aquest, el regidor de Turisme de l'Ajuntament de Cambrils –Xavier Martí– va destacar la necessitat de "sumar esforços en aquests moments de crisi" i fer-ho amb iniciatives com aquesta que uneixen els productes més excel·lents del país i serveix de trobada entre productors i restauradors. Per la seva part, el president de la Cambra de Comerç de Reus –Isaac Sanromà– va felicitar-se per aquesta segona edició de la mostra i va dir que "Cambrils és la porta d'entrada de la gastronomia de la Costa Daurada", punt que connecta amb uns vins tarragonins "molt reconeguts". Sanromà també va afegir que "en moments difícils s'ha estar al davant i al costat per donar un major optimisme i capgirar la situació". El director general de l'Incavi (Institut Català de la Vinya i el Vi) –Jordi Bord–, també present a l'acte, va destacar que "Catalunya compta amb un gran potencial enogastronòmic i uns productes excel·lents que neixen de la terra", els quals s'han de combinar i unir amb el potencial turístic de la zona.
El president del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona –Albert Batet– va destacar que "Cambrils és un estàndard de la gastronomia i del turisme a la Costa Daurada" i que el turisme és actualment un dels pilars fonamentals de creixement sobre els quals s'ha de recolzar l'economia. Batet també va dir que, "podem créixer amb els nostres productes". Per tancar el torn de parlaments, l'alcaldessa –Mercè Dalmau– va reafirmar que cal aprofitar l'excel·lència d'aquests dos sectors del territori: el gastronòmic i el vitivinícola. Per un costat, Cambrils com a referència gastronòmica i per altra banda, aprofitant el potencial dels cellers que representen les D.O. de la demarcació. Dalmau també va insistir en la col·laboració entre administracions per fer front comú en aquests temps difícils.

Comenta aquest article