Societat

Se serveixen unes 500 racions a la fregida de galeres i calçots

Per Berta Ruiz

La fregida de galeres i calçots va fer-se ahir diumenge a les instal·lacions de la Cooperativa

Les instal·lacions de la Cooperativa Agrícola de Cambrils van acollir ahir al matí, la fregida de galeres i calçots amb oli Extra Verge DO Siurana de la Cooperativa cambrilenca, en el marc de les vuitenes Jornades de la Galera i la Cuina Marinera de Cambrils. Malgrat ser un dels actes més populars de les jornades, l’afluència de gent que ahir es va acostar a la Cooperativa va ser menor al d’edicions anteriors. L’intens fred va ser un dels grans contratemps que va fer minvar la presència de gent.

L’esmorzar es va iniciar a dos quarts de deu del matí i es va allargar fins a quarts d’una del migdia. Es van servir unes 500 racions de galeres i calçots, acompanyades amb una llesta de pa torrat i un got de cava o aigua. Des de la Confraria de Pescadors es van encarregar de les galeres, –uns 100 quilos–, mentre que la Cooperativa Agrícola hi va aportar els calçots, unes 2.000 peces i de l’oli, uns 60 litres. El preu de la degustació era de 3 euros. Es van instal·lar tot un seguit de taules, on la gent va poder assaborir els dos productes, de la mar i de la terra, fregits amb l’oli cambrilenc.

Més actes del programa d’enguany

Els actes del programa seguiran el proper divendres 17 de febrer amb una nova edició del “Cambrils Cuina Oberta”, en aquesta ocasió es farà als restaurants Can Bosch i El Pósito, entre les 19 i les 20 hores. El dissabte 18 de febrer, a les 11 hores a les instal·lacions de la Cooperativa, tindrà lloc un tast d’olis amb un curs d’iniciació a càrrec del Centre de Desenvolupament de l’Oli. Per altra banda, el divendres 24 de febrer,  els restaurants La Gavina, Miquel i el Rincón de Diego obriran les seves cuines en el marc de la iniciativa “Cambrils, Cuina Oberta”, mentre que a la nit, hi haurà una sessió de monòlegs amb galera a la Black discoteca. El dissabte 25 de febrer s’organitzarà un nou tast de vins i una visita guiada a la finca Bodegues Clos Barenys. Finalment, el diumenge 26 es clouran les jornades d’enguany amb la galerada popular al port de Cambrils. Se serviran fideus amb galeres amb la recepta tradicional de la Confraria a un preu de 3 euros. A banda, entre les 11 i les 13 hores, s’organitzaran tallers de mar amb demostracions de vela llatina i jornada de portes obertes de llaguts tradicionals a càrrec dels Vent d’Estrop. El grup de teatre La Teca també oferirà activitats d’animació.

Comenta aquest article