Cultura

Es presenten una vintena de noves parelles lingüístiques i s'inaugura l'exposició "Parlem-nos"

Per Berta Ruiz

Imatge de grup d'aprenents i voluntaris que han format les noves parelles lingüístiques

Ahir al vespre, al Centre Cultural, el Servei Local de Català de Cambrils va organitzar diferents actes. Per un costat, es va fer la presentació de les parelles lingüístiques que participaran en la divuitena edició del programa “Voluntariat per la llengua”, del Consorci per a la Normalització Lingüística. Es tracta d’una iniciativa que es realitza al llarg del curs i que té per objectiu que aprenents de la llengua catalana i catalanoparlants es trobin periòdicament per parlar, practicar la llengua i facilitar l’aprenentatge dels estudiants dels cursos de català. En aquesta nova edició se n’han format una vintena de parelles lingüístiques.

Homenatge a les associacions d'immigrants

Un cop acabat aquest acte de presentació, des del Servei Local de Català van voler retre un petit acte d’homenatge a les associacions d’immigrants que han col·laborat 
en la realització dels cursos bàsics de català. Es va fer el lliurament d’una placa a l’Asociación Latinoamericana para la Integración y la Cultura en Cambrils (ALPICC), a la Unión Latinoamericana Catalana de Cultura i a l’Associació de Senegalesos i Amics del Senegal de Cambrils. També es va fer esment de dues associacions més –l’Associació de Colombians de Cambrils i l’Asociación Latinoamericana Peulla Brotes Nuevos– que actualment estan inactives però que van col·laborar en el seu moment amb el Servei Local de Català. Cal destacar que, tal com va comentar la responsable del Servei Local de Català –Helena Martínez-Ferreruela–, també s’han iniciat contactes amb la Comunitat Romanesa a Catalunya per tal d’establir col·laboracions.

Exposició "Parlem-nos"

Tot seguit, es va fer l’acte d’inauguració de l’exposició “Parlem-nos”. Es tracta d’una mostra en la que, a través d’una sèrie de plafons s’hi plasmen una quarantena d’experiències de gent immigrada d’arreu del món que va arribar a Catalunya i que ha après el català, a través d’uns cursos. És una exposició cedida pel Consorci de Normalització Lingüística del Vallès Oriental, més concretament de l’Ajuntament de Granollers. En el torn de parlaments hi van intervenir Helena Martínez-Ferreruela, la directora del Consorci per a la Normalització Lingüística de l’Àrea de Reus –Anna Saperas– i finalment, va cloure l’acte el regidor de Cultura de l’Ajuntament, Francesc Garriga. Per acabar, diversos alumnes de català del centre van explicar algunes de les seves experiències en l’aprenentatge de la llengua.

Representants de les tres associacions homenatjades, acompanyats d'Helena Martínez-Ferreruela, Francesc Garriga i Anna Saperas

Comenta aquest article