Informació general

L'Ajuntament acomiadarà cinc professors interins de l'Escola de Música i incrementarà les taxes de les matrícules un 52,9% de mitjana

Per Berta Ruiz

Façana de l'Escola Municipal de Música

El pressupost de l’Escola Municipal de Música patirà una reducció total d’un 13% per aquest any 2012. A banda, s’incrementaran les taxes de les matrícules dels alumnes en un 52,9% de mitjana i es prescindirà de cinc treballadors interins que finalitzen el seu contracte el proper 31 d’agost. Tot aquest seguit de mesures van ser presentades ahir, en roda de premsa, per la regidora d’Ensenyament de l’Ajuntament, Carmen Quintana, després que la junta del patronat de l’Escola Municipal de Música ho aprovés aquest passat dimarts.

L'aportació de l'Ajuntament es redueix un 30%

Les xifres –provisionals- per aquest exercici quedaran de la següent manera: el pressupost total del patronat de l’Escola Municipal de Música serà de 917.032 euros, dels quals, 451.000 euros seran aportats per l’Ajuntament de Cambrils. Un 33% serà suportat per les aportacions dels pares dels alumnes, mentre que el 17% restant serà aportat per la Generalitat i el Consell Comarcal. L’any 2011, el pressupost total va ser de 1.052.000 euros, amb una aportació de l’Ajuntament de 648.000 euros, és a dir, un 61% del pressupost, mentre que els pares van aportar un 18%. Així doncs, aquest 2012 l’aportació de l’Ajuntament es redueix un 30% amb un estalvi de 197.000 euros.

Un augment mitjà de les taxes de les matrícules d'un 52,9%

Les mesures previstes, emmarcades en el Pla de Sanejament, segons va explicar Quintana, consistiran en un augment mitjà de les taxes de les matrícules en un 52,9%, que servirà per cobrir el 33% del total del pressupost. Cal destacar que els augments aniran entre un 32% i un 59%, depenent de cada nivell de l'ensenyament, periodicitat de les classes, etc. A mode d’exemple, la quota més baixa s’incrementarà en 14 euros al mes, passant de 136 euros a 180 euros anuals. La pujada més alta –corresponent al nivell mitjà de sisè curs– passarà de 1.200 euros anuals als 1.700 euros anuals, amb un increment de 132 euros al mes. Quintana va manifestar que, “és un increment important però és el que correspon si volem que l’escola continuï i sigui viable, aquesta és la voluntat polítca. Són mesures d’austeritat perquè estem vivint un moment molt delicat i difícil”. La regidora també va recordar que, “aquest és un servei públic, que està recolzat, però no és reglat ni obligatori”.

Es prescindirà de cinc treballadors interins

Quant a personal, es prescindirà de cinc treballadors interins que finalitzen el seu contracte el proper 31 d’agost. La reducció de partida de personal està xifrada en 128.000 euros, el que suposa un 13% menys de despesa. Per altra banda, s’eliminen els complements de funció, que a la pràctica significa la supressió dels complements de cinc caps de departament, d’una secretària pedagògica i un cap d’estudis, que es tradueix en un estalvi de 6.202,25 euros anuals; i es rebaixarà la partida de substitucions en 8.300 euros. També s’abordarà la relació entre la jornada laboral i el sou dels professors, donat que fins ara es donaven els següents casos: alguns docents realitzaven 6 hores menys de dedicació respecte el que marca el conveni però cobraven el 100% del salari; mentre que alguns docents contractats per una durada determinada i que cobraven 14 pagues, només cobraran aquelles pagues que corresponguin als mesos treballats, és a dir, 9,3 mesos.

S'està estudiant un possible canvi d'ubicació de l'escola

La regidora d’Ensenyament va explicar que s’han realitzat tot un seguit de reunions amb la direcció del centre per tal de consensuar les mesures de contenció de la despesa. També es va reunir amb el claustre de professors per exposar el pla previst i amb els representants sindicals per escoltar les seves peticions i obrir un procés de negociació sobre els temes de personal. A partir d’ara, després de la seva aprovació per part del Patronat, es poden esmenar i, entraran en vigor quan passin per comissió informativa i per ple. Quintana va assenyalar que, “el que es tracta és que el diàleg entre totes les parts sigui el més fluid possible, i amb la màxima transparència”

Sobre un possible canvi d’ubicació de l’Escola Municipal de Música de cara al curs vinent, Quintana va manifestar que, “hi ha possibilitats i s’estan fent estudis, però no hi ha res definitiu. Tot està en fase d’estudi, però com no hi ha res definitiu, no em puc manifestar”.

La regidora d'Ensenyament, Carmen Quintana, va oferir una roda de premsa ahir al matí

Comenta aquest article