Societat

L’Escola d'Hoteleria i Turisme celebra el tradicional sopar de Nadal amb més de 150 persones

Per Gabriel Bartra

El grup d'animació turística va fer un espectacle per tots els assistents

El passat dijous 16 de desembre es va celebrar a l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Cambrils el tradicional sopar de pares de Nadal. Un banquet en el que van participar tots els alumnes de l’Escola en una jornada maratoniana de preparacions i nervis per poder tenir-ho tot apunt per uns clients tan especials. Al sopar van assistir més de 150 persones que van gaudir d’un menú molt nadalenc. La recepció dels comensals va ser a càrrec dels alumnes de cicles de grau superior de turisme amb un aperitiu a peu dret: galeta de parmesà amb llavor de rosella, tast de bacon amb sèsam, farcellet de codonyat amb Idiazabal, caramel d'oliva farcida, bastonet de sobrassada, pernil de Terol al tall, melves de salmó fumat, sandvitx calent d'espàrrecs bladers i xarrup de carabassó amb feta. L’inici d’aquesta vetllada va ser acompanyada per un espectacle musical nadalencs preparat pels nois i noies del cicle d’animació turística.

Un banquet on no hi falta de res

El banquet es va traslladar a les taules totalment guarnides per l’ocasió amb centres de flors, figures de xocolata, sucre i carbó que al final van ser sortejades entre els assistents. El sopar va continuar amb cors de carxofes farcits de marisc, suprema de lluç a la crema de romesco amb embolcall cruixent de  llagostí, filet de vedella a la tòfona amb polenta amb ceps i verdures cruixents. Les postres van tenir posada en escena amb molt de fum a la sala per presentar el “25 de desembre Fum-Fum-Fum”, que era una mousse de llimona al marc de cava. Els cafès es van acompanyar amb torrons fets a l’escola pels alumnes.

Com ja es tradició al acabar les postres van sortir part dels alumnes participants a saludar. Alumnes del cicle de grau mig de cuina i gastronomia, pastisseria i forneria, serveis, escorxador i la resta de cicles superiors restauració. Un banquet que als alumnes els serveix com a una pràctica integrada en la seva formació professional que els apropa a un tipus de realitat laboral.
 

Comenta aquest article