Societat

Es constitueix el Consell de Dones del Baix Camp, amb Maricel Llaveria com una de les vicepresidentes

Per Redacció

Foto de família del nou Consell Consultiu de les Dones del Baix Camp

Una cinquantena de persones entre alcaldes, regidors, consellers comarcals i personal tècnic es van trobar aquest passat dilluns 17 de gener al Consell Comarcal del Baix Camp, per constituir el Consell Consultiu de les Dones de la comarca. Aquest és un òrgan assessor, de consulta, de participació i de promoció de l'equitat de gènere i, en especial, de les dones de la comarca. Els seus principals objectius són desenvolupar polítiques de gènere a la comarca mitjançant el desplegament del Pla de les Dones del Baix Camp, vetllar per la incorporació de la perspectiva de gènere i de l'efectiva igualtat d'oportunitats en el desenvolupament de les polítiques municipals i comarcals, i implicar tota la societat en els assumptes socials, entre d'altres.

Maricel Llaveria, una de les vicepresidentes

Durant l'acte d'ahir, el president del Consell Comarcal del Baix Camp, Josep Masdeu, va destacar que amb la posada en marxa del Consell de les Dones comença una nova etapa per avançar cap a la igualtat de gènere des d'una perspectiva transversal que impliqui les polítiques municipals i comarcal. Masdeu també va ressaltar que alguns municipis de la comarca, com Reus i Cambrils, fa temps que realitzen accions en aquesta línia, i que el paper del Consell Comarcal és fer de "casa comuna". Per la seva banda, la regidora de l'Àrea de Participació i Ciutadania de l'Ajuntament de Reus, i vicepresidenta del Consell de les Dones –Pilar Pérez– va exposar breument la llarga experiència de l'Ajuntament de Reus en polítiques de dones des dels anys 80, mentre que la regidora de Polítiques Socials i Salut de l'Ajuntament de Cambrils i també vicepresidenta del nou òrgan –Maricel Llaveria–, va posar a disposició del Consell de les Dones les bones pràctiques desenvolupades a Cambrils en relació a l'atenció a les víctimes de violència de gènere o de les accions per a la igualtat de gènere que s'estan desenvolupant. Per la seva banda, una altra de les vicepresidentes del Consell en quant presidenta de la Federació d'Associacions de Dones del Baix Camp –Antonieta Llauradó– va agrair el paper reservat a aquesta associació en el Consell de les Dones i va reivindicar el paper de les associacions federades en la tasca d'informar i sensibilitzar les dones en termes d’igualtat.

Prèviament a aquestes intervencions, la consellera comarcal de Serveis a la Comunitat del Consell Comarcal i també vicepresidenta de l'òrgan consultiu, Gemma Capella, va fer una breu exposició sobre el procés de creació del Consell de les Dones i va enumerar les entitats i persones participants. Pel que fa al funcionament, el Consell de les Dones es reunirà en sessió plenària almenys un cop a l'any. S'estableix una Junta Permanent que impulsarà el dia a dia del Consell i que estarà formada per la presidència –el Consell Comarcal del Baix Camp–, les quatre vicepresidències, un o una representant de cada un dels Consells de les Dones o de polítiques per a la igualtat municipals de la comarca, quatre representants d'entitat i cinc càrrecs electes delegades en representació dels municipis.

Per tal d'assegurar un suport tècnic que faciliti i que doni continuïtat al Consell Consultiu de les Dones, s'ha anomenat una secretaria tècnica, que recau en el Consell Comarcal del Baix Camp. 

Comenta aquest article