Esports

El club Vent d’Estrop Vogadors de Cambrils és guardonat per la Federació Catalana de Rem

Per Redacció

Foto de família dels membres del Vent d'Estrop

El passat diumenge 16 de gener, Amposta va ser la seu de la I Festa del Rem. La Federació Catalana de Rem, en el transcurs d’un dinar va homenatjar als expresidents de la Federació i es van lliurar els premis als millors clubs, entrenadors i esportistes o equips de l'any 2010 tant en la modalitat de banc fix com en banc mòbil. El club cambrilenc Vent d’Estrop va rebre un triple reconeixement al ser escollit com a millor club de banc fix, a la vegada que Juliane Klein era guardonada com a millor esportista femenina i Javier Mañas Cascales com a millor entrenador.

Excel·lents resultats dels equips cambrilencs durant 2010

Els resultats esportius aconseguits per Vent d’Estrop la passada temporada i que l’han fet mereixedor del guardó han estat els següents: el Campionat de Catalunya de Llaüt del Mediterrani absolut femení A i B, primer i segon lloc respectivament i veterà masculí tercera posició; la Lliga Catalana, primer lloc per a la categoria infantil, cadet femení i absolut femení A i segon pel cadet masculí; el Campionat de Catalunya, primer lloc per a l’absolut femení, segon pel veterà femení i tercer pel juvenil femení. A la Lliga de Muletes de les Terres de l’Ebre, segona posició per l’absolut femení. De fet, el Vent d’Estrop és el club amb més esportistes federats de tot Catalunya, al voltant de 190 i el que participa amb més equips a les regates. En algunes competicions hi ha participat amb 10 barcades.

Jualiane Klein, reconeguda com a millor esportista femenina

Pel que fa als guardons individuals són el fruit d’una trajectòria esportiva d’anys dins del club. Juliane Klein comença a vogar amb els Vent d'Estrop el 2006, el mateix any en què el club s’estrena a la Lliga Catalana. El 2007 assoleix, amb l’equip veterà femení, la segona posició de la Lliga Catalana i la tercera del Campionat de Catalunya i participa al Campionat d’Espanya a Alacant. L’any 2008, amb el mateix equip es proclama campiona de Lliga Catalana, del Campionat de Catalunya i del Campionat d’Espanya que es va disputar a Màlaga. Aquest any també fa de timonera de l’equip absolut femení que continuarà portant el 2009, any que no competeix com a vogadora a causa d’una lesió. El 2010 s’incorpora a la tripulació de l’equip absolut femení, amb Javi Mañas com a timoner. L’equip es proclama campió de la Lliga Catalana, campió del Campionat de Catalunya del Llagut Català, campió del Campionat de Catalunya de Llagut Mediterrani i obté la cinquena posició al Campionat d’Espanya, que es disputa a Dènia. Klein, mereixedora del premi, no es cansa de repetir que el rem és un esport d’equip i que el guardó recau en tot l’equip absolut femení del que forma part. El caràcter alegre i tarannà integrador juntament amb seva passió i dedicació pel rem la converteixen en una peça clau dintre d’un equip disposat a donar sempre una mica més.

Javi Mañas, reconegut com a millor entrenador

D'altra banda, Javi Mañas s’incorpora a Vent d’Estrop a finals de la temporada 2006, després d’assolir el mateix any, el tercer lloc del campionat d’Espanya amb el Club Rem Dènia, amb qui vogava des de feia molts anys. A partir de 2007, a més de vogar en la categoria absolut masculí comença a fer de timoners de l’equip veterà masculí. Amb els anys ha portat, a més del veterà masculí, l’equip veterà femení i l’absolut femení. Alguns dels èxits més remarcables són el primer lloc de l’equip veterà masculí al Campionat de Catalunya i segon a la Lliga Catalana i el segon lloc i tercer respectivament de l’equip veterà femení B en la temporada 2008. L’any 2010 porta únicament l’equip absolut femení. S’estableix un fort compromís de treball i de superació entre timoner i vogadores que els permet assolir una fita espectacular: primer lloc de la Lliga Catalana, del Campionat de Catalunya del Llagut Català i del Campionat de Catalunya de Llagut Mediterrani. Al Campionat d’Espanya queden classificats en cinquè lloc.Mañas, com a entrenador destaca per la capacitat de motivar l’equip per treure’n el màxim rendiment. Com a timoner ha demostrat tenir una habilitat extraordinària per afrontar les regates amb serenitat i sang freda fins i tot en les circumstàncies més adverses. Això va quedar palès en una emocionant regata a Flix, com a timoner de l’equip absolut femení, del que Juliane Klein en formava part.Just abans d’afrontar la primera ciavoga es va trencar l’arjau i va perdre el control del timó. Tot i això van aconseguir acabar la cursa en primer lloc. Si bé en aquesta ocasió ha estat la secció competitiva del club la que ha estat reconeguda, Vent d’Estrop també destaca per la vessant esportiva no competitiva, el rem adaptat i l’important participació en els elements festius i culturals de Cambrils.

Juliane Klein ha estat reconeguda com a millor esportista femenina

Javier Mañas ha estat premiat com el millor entrenador

Comenta aquest article