Informació general

S'inicien les obres de remodelació de la riera de Riudoms i de la Torre de l'Esquirol

Per Redacció

Ja han començat les obres de desbrossament de la desembocadura de la riera de Riudoms

Ja estan en marxa les obres de recuperació de la Torre de l'Esquirol de Cambrils. En aquest moment, les empreses adjudicatàries estan treballant paral·lelament en les tres actuacions que s'inclouen en el projecte: rehabilitació de la Torre, conversió de l'aparcament de l'entorn en una zona verda i restauració ambiental de la desembocadura. El cost total del projecte puja a 623.394 euros,  311.697 euros dels quals estan subvencionats pel Fons FEDER, i que suposen la meitat del cost total de les obres.

L'objectiu de la remodelació de la Torre de l'Esquirol –antiga torre del telègraf– és rehabilitar l'edifici per evitar el seu progressiu deteriorament i, al mateix temps, habilitar forjats, tancaments, instal·lacions i circulacions interiors que facin possible l’accés al públic. Entre ad'ltres millores, s'arranjarà la façana i es construirà una escala nova.

Enjardinament de l'entorn de la Torre

El projecte també inclou l'enjardinament de l'entorn de la Torre, un espai que fins ara era utilitzat com a aparcament de vehicles, amb vegetació original de la zona, formada per pinedes litorals de pi pinyoner. D'aquesta manera, s'integrarà paisatgísticament, aconseguint una adequada transició entre la zona verda pública i l'espai natural.

La tercera actuació és la restauració ambiental de la riera de Riudoms, des de la via del tren fins a la desembocadura. En aquest moment s'està desbrossant aquest tram, de 675 metres línials, bàsicament de canyes americanes, per posteriorment, plantar-hi espècies autòctones com tamarius, freixes, lledoners i àlbers.

El regidor Joan Mas i tècnics de l'Ajuntament, en l'espai que serà reservat per a zona verda

Comenta aquest article