Societat

55 restaurants cambrilencs participaran enguany en les setenes Jornades de la Galera i la cuina marinera

Per Berta Ruiz

Foto de família dels 55 restauradors cambrilencs participants en les jornades

Ja està tot a punt per a l'inici de les setenes Jornades de la Galera i la cuina marinera de Cambrils que s'encetaran el proper diumenge 13 de febrer i s'allargaran fins el dia 27. Els 55 restaurants participants enguany ja escalfen els seus fogons i aquest passat dissabte al matí es feien la tradicional foto de família que inicia de manera simbòlica el programa d'actes. La cita va ser al port, davant de la rotonda del Patronat de Turisme, amb l'escultura "A tota vela" presidint al darrere.

55 restaurants participants

Els restaurants cambrilencs participants són els següents: Acuamar, Aïda de l'Hotel Tryp, Aixa de l'Hotel Diego's, Bec d'Or, Braseria Al Punt, Bresca, Cal Bessó, Cal Siscu, Can Bosch, Can Solé, Casa Gallau, Casa Port, Casa Sarrà, Casavella, Classico Duomo, Club Nàutic Cambrils, Del Mar, Dofí Verd, Duomo, El Capi, El Faro, El Nus, El Pati, El Pescador, El Portal, El Pósito, Eva, Fonda el Camí, Fonda Montserrat, Gami, Germans Miquel's, Gran Chic, Can Gatell, Komm, La Cua Curta, La Gavina, La Muralla, La Roca d'en Manel, La Taverna del Port, L'Escandall, Lekeitio, Lizarrán, Macarrilla, Mar de Tierras, Mas Gallau, Maset, Miquel, Miramar, Montserrat, Nautic's, Parc Samà, Portus, Rincón de Diego, Rincón de Iruña i Rovira.

Actes del 13 al 27de febrer

El programa d'actes de les Jornades de la Galera s'iniciarà el proper diumenge 13 de febrer al Parc del Pescador amb una degustació popular de vermuts Miró i seguirà el dissabte 19 de febrer al matí amb un tast de vins a les Bodegues Clos Barenys. El diumenge 20 de febrer al matí tindrà lloc una fregida de galeres i calçots de Cambrils a les instal·lacions de la Cooperativa Agrícola i l'endemà dilluns a la tarda es farà un curs de tast d'olis, també a la Cooperativa. El dissabte 26 es repetirà el tast de vins a les Bodegues Clos Barenys i el diumenge 27 de febrer tindrà lloc una galerada al Mollet del Rec del port, on es cuinaran fideus amb galeres segons la recepta tradicional d'abordo de la Confraria de Pescadors de Cambrils i també es farà una degustació d'arròs amb canana segons la recepta dels pescadors de la Confraria Verge del Carme de Sant Carles de la Ràpita. Durant el matí de diumenge, entre les 11 i les 13 hores, s'organitzaran tallers de vela llatina a càrrec del grup l'Arjau i també es farà un taller del mar, curses de vogadors i jornada de portes obertes de llaguts tradicionals a càrrec del Vent d'Estrop.

Comenta aquest article