Es presenta públicament el primer volum del "Diplomatari de Cambrils"
D'esquerra a dreta, Carlos López, Robert Benaiges i Josep M. Recasens en l'acte de presentació del primer volum del diplomatari |
El primer a prendre la paraula va ser Carlos López director de lArxiu de la Corona dAragó que va explicar la funció social dels arxius: "sovint pensem que un arxiu és un magatzem de paper, però a través daquests documents podem viure la quotidianitat de ciutadans anònims que van viure la història al marge de la història en majúscules. En els documents daquest diplomatari hi descobrim lafany de supervivència, els anhels, la vida senzilla, la compra-venda, el pagament dimpostos, crims passionals... protagonitzats per persones anònimes la memòria de les quals recuperem per un instant".
Josep M. Recasens president del Centre dEstudis Cambrilencs (CEC) va agrair lajut i col·laboració de totes les persones i institucions que han fet possible laparició daquest primer volum del diplomatari. En referència a la publicació dels següents volums, Recasens va anunciar la possibilitat que daquí a un any surti a la llum el segon volum.
Robert Benaiges alcalde de Cambrils va ser el darrer a intervenir. Benaiges va agrair la tasca del CEC per recopilar tots aquests documents i posar-los a disposició dels cambrilencs. En al·lusions al suport per finançar els volums, lalcalde va comentar: "ladministració ha de donar suport a les iniciatives de les entitats cambrilenques que volen donar a conèixer la història i les tradicions de Cambrils".