Informació general

Cau un clan familiar de Reus especialitzat en robatoris amb força en el qual hi participava un veí de Cambrils

Per Redacció

Material intervingut durant la detenció de les 12 persones relacionades amb els delictes

Agents dels Mossos d'Esquadra de l'àrea territorial d'investigació del Camp de Tarragona han detingut a 12 persones relacionades amb un gran nombre de robatoris amb força i furts a empreses del Baix Camp i del Tarragonès. Es tracta d'un clan familiar molt actiu, establert a Reus. La majoria dels detinguts –amb edats compreses entre els 21 i els 45 anys– són veïns de Reus, Tortosa i Lleida, però també s'ha detingut un veí de Cambrils, un jove de 21 anys.

La investigació es va iniciar arran de la denúncia de dos robatoris amb força pel mètode del butró comesos a Reus el passat 31 d'octubre, d'on els lladres s'haurien endut uns 37.000 euros en material divers. Les investigacions van permetre relacional el clan amb una àmplia tipologia de fets delictius, relacionats tots ells amb delictes contra el patrimoni.

Una àmplia activitat delictiva

El clan estava encapçalat per un veí de Tortosa de 45 anys, amb una àmplia activitat delictiva, el qual diversificava els robatoris amb força a establiments, els robatoris violents a la via pública i en habitatges, el furt a comerços d'alimentació i de roba i la receptació de material de procedència suposadament il·lícita. Els integrants del grup es repartien les tasques i alguns d'ells s'havien especialitzat en els furts a establiments i d'altres es reunien per cometre robatoris violents. El cap del clan s'encarregava de dirigir tots els moviments des del seu domicili, on vivia gairebé reclòs, donat que es trobava fugit de la justícia. L'activitat d'aquest grup era tan àmplia, que els investigadors també els han pogut relacionar amb diverses estafes. El grup hauria aconseguit les dades de diverses víctimes amb les quals, a través de la falsificació de documents d'identificació, compraven objectes o es donaven d'alta a diferents serveis.

Durant les detencions es va escorcollar un habitatge de Reus i una masia de Riudoms, on es van recuperar nombrosos objectes suposadament sostrets, així com un quilogram i mig de marihuana, una escopeta del calibre 12 i diversa munició. Als detinguts se'ls acusa de robatori amb força, robatori amb violència, furt continuat, tràfic de drogues, tinença il·lícita d'armes, falsificació documental, usurpació de l'estat civil, estafa i receptació. Tots els detinguts han passat a disposició judicial del jutjat d'Instrucció número 4 de Reus, que va decretar presó pel cap del grup.

Els detinguts són acusats de robatoris amb força i violència i tinença il·lícita d'armes, entre d'altres

Comenta aquest article