Una quinzena de persones participen al tast d'olis organitzat a la Cooperativa en el marc de les Jornades de la Galera
El tast d'olis es va realitzar ahir dilluns a la tarda a la sala de juntes de la Cooperativa Agrícola |
La sala de juntes de la Cooperativa Agrícola va acollir ahir una quinzena de persones que van voler tastar diferents olis de la província de Tarragona. Es tracta del tast d'olis organitzat per aquesta entitat en el marc de les Jornades de la Galera i la Cuina Mediterrània. L'activitat va ser realitzada pel Centre de Desenvolupament de l'Oli, que és un ens gestionat per la Diputació de Tarragona i l'Ajuntament de Reus. La seva tècnica, Carlota Palau, va ser l'encarregada de mostrar als assistents tres olis diferents.
Es tractava dels olis que durant la campanya 2009 - 2010 van rebre premis per ser els millors de la província de Tarragona, i són el de la DOP Siurana Oli Solé de Mont-roig del Camp, el de la Cooperativa del Camp de Santa Bàrbara de la DOP del Baix Ebre - Monsià; i el de Vallespí Vidal de la DOP Terra Alta. Segons va explicar l'experta, aquests olis es van poder degustar i es van poder comparar amb un altre oli d'oliva que no té la mateixa classificació. Segons va dir, aquests tres són molt diferents els uns dels altres, perquè estan fets amb diferents varietats d'oliva, "tot i que tots són de qualitat excel·lent".