Informació general

S'inicien les obres del darrer espigó del litoral de ponent que permetrà regenerar un tram de la platja de l'Ardiaca

Per Redacció

Obres que s'estan realitzant al darrer espigó del litoral cambrilenc de ponent

Les obres de rectificació del darrer espigó de ponent de Cambrils permetran l'ampliació de l'última cala de la platja de l'Ardiaca, tocant a la Riera de Riudecanyes. Aquest passat dilluns, el Ministeri de Medi Ambient i Medi Rural i Marí va començar els treballs, pressupostats en 843.092 euros. Aquestes obres consisteixen en retirar l'espigó inclinat i situar-lo en una posició gairebé perpendicular a la costa per tal d'aconseguir protegir la platja que es regenerarà amb l'aportació de 32.000 metres cúbics de sorra.

En aquest moment s'està desmuntant el dic, la illeta i l'espigó de 70 metres i s'està construint la nova escullera reutilitzant el mateix material. Posteriorment, començaran a arribar els camions de sorra per ampliar la cala i donar-li continuïtat, ja que ara està dividida en dues. D'aquesta manera, es guanyaran 20 metres d'amplada a la part central, i 40 metres als laterals. Les obres duraran fins el 20 d'abril aproximadament i, en cas d'allargar-se, es pararan durant la Setmana Santa.

Les obres de remodelació de la riera de Riudecanyes s'iniciaran el proper setembre

Per altra banda, l'alcalde de Cambrils –Robert Benaiges– va anunciar ahir a través de la seva pàgina personal de Facebook que les obres de remodelació de la riera de Riudecanyes s'iniciaran el proper mes de setembre. Benaiges va viatjar ahir al Ministeri de Medi Ambient i Medi Rural i Marí, a Madrid, i va reunir-se amb els responsables de tirar en marxa aquestes obres. Segons va explicar després de la visita, el projecte està aprovat i adjudicat a una empresa alacantina que s'encarregarà d'aquests treballs. Unes obres que consistiran en la restauració i protecció de la riera de Riudecanyes en el seu tram que va des del pont del ferrocarril fins a la seva desembocadura, per reduir el risc de rierades i protegir aquest entorn mediambiental. El juny de 2010, el Ministeri de Medi Ambient i Medi Rural i Marí va licitar aquest treballs per 1,3 milions d'euros.

Aspecte del tram final de la desembocadura de la riera de Riudecanyes

Comenta aquest article