Informació general

Les romescades amb galera triomfen a la final del concurs de Joves Cuiners de l'Escola d'Hoteleria

Per Raquel Samaniego

Jordi Vidal i David Puig van ser els guanyadors del concurs 'De la mar als fogons' d'aquest 2011

Com és tradicional, l'Escola d'Hoteleria i Turisme de Cambrils organitza cada any emmarcat en les Jornades de la Galera el concurs de Joves Cuiners "De la mar als fogons". El passat dilluns 14 de febrer es van escollir els 8 finalistes, procedents de tots els racons de Catalunya, i que el divendres 25 van escoltar el veredicte de l'exigent jurat. David Puig, de l'Escola Superior d'Hosteleria de Barcelona, i Jordi Vidal, de l'Escola d'Hoteleria i Turisme de Lleida, van aconseguir el primer i el segon premi respectivament d'aquesta edició del concurs. Ambdós van fer una romescada de galera, tot i que preparada de manera diferent. Aquesta última jornada del concurs era el pas clau per aconseguir la victòria. Els cuiners tenien dues hores per preparar els seus plats a la cuina de l'escola, supervisats en tot moment per professors i experts del sector per tal d'avaluar-los.

Els guanyadors i participants

Segons les paraules del guanyador, David Puig, de 20 anys, va fer una romescada tradicional però versionada amb productes preparats per separats, "on l'amfitriona era la galera". Després de l'entrega de premis se sentia molt content, però "estressat" després de sortir de la cuina, ja que es pensava que en les dues hores que tenen per preparar el plat no tindria temps per fer-lo. El seu futur encara és incert, però manifesta que li agradaria arribar a treballar en un lloc fixe en allò que li agrada, que és cuinar.

Per la seva banda, Jordi Vidal, de 21 anys, va preparar també una romescada amb galera, utilitzant un arròs cremós, amb fulles de calçot i una crema de galera. Segons va dir, va fer el plat "amb productes de proximitat i amb la qualitat de la terra, perquè en tenim de molt bons". A més, va afegir que va preparar-lo "amb vistositat i elegància". El seu futur, tal com deia, "és continuar aprenent dia rere dia".

La resta de joves finalistes del concurs pertanyien a diferents escoles. Per part del centre cambrilenc, va quedar finalista Antonio López amb el plat 'Terrina de galera amb llagostí amb arròs', i Izan Lázaro i el seu plat 'Sensacions de galera'. Procedent de l'Escola d'Hoteleria i Turisme de Lleida, Salvador Trabalón, que va fer un 'Socarrat de galera i carxofa amb calçotada'. També va quedar finalista Horna Quijada Obrayan, de l'IES Bisbe Sivilla de Calella, amb el plat 'Tastets'. L'acompanyava Vicente Máñez, del Centre Integrat Públic de F.P. Benicarló, amb el plat 'Makis de galera amb salsa agredolça, calçot caramelitzat i cruixent de carxofa'; i Oscar Cantos, de l'Escola Joviat de Manresa, amb el plat 'Arròs tàrtar de galera amb oli de picada'.

El jurat

El jurat va estar format per quatre persones que van avaluar als joves dins de la cuina, que van ser Jorge Gómez i Xavier Infantes com a professors de l'escola, Gràcia Carmona, com a representant del Departament de Salut Pública i Manel Morell, com a representant de l'Associació d’Empresaris d’Hostaleria de Cambrils. Per altra banda, hi va haver un jurat extern que va tastar els plats definitius, i que va estar format per una representant de l'Ajuntament de Cambrils, que va ser la regidora Maricel Llaveria; per Ana Morera, com a representant de l'Associació Dones Amunt; Josep Pijuan, com a Patró Major de la Confraria de Pescadors; Anton Torres, de la Cooperativa Agrícola; la directora de l'Escola d'Hoteleria, Carme M. Duch; i pel patrocinador, Javier García, del Grupo FG.

D'altra banda, cal destacar que l'Escola d'Hoteleria i Turisme de Cambrils obrirà al públic les seves portes els dies 1, 2 i 3 de març per tal que puguin conèixer les instal·lacions educatives i els diferents cursos i estudis que s'hi ofereixen.

Foto de família dels finalistes del concurs de les jornades amb bona part del jurat

Durant bona part del matí el jurat va tastar els 8 plats finalistes del concurs

Comenta aquest article