Informació general

Més de 10.000 quilos de peix capturats el primer dia després de la veda animen als pescadors de la llum

Per Raquel Samaniego

Imatge d'arxiu d'una de les barques de la llum cambrilenques entrant al port

El dia 21 de febrer van tornar a la feina les quatre barques d'encerclament de Cambrils. Tot i així, només van poder treballar tres d'elles, ja que una va partir la peça, que és l'arc que porta la xarxa de 300 metres de llarg i uns 50 d'alt. En total van capturar més de 1.000 caixes, el que es tradueix en 10.000 quilos de peix. Aquesta bona primera jornada va fer que els ànims dels pescadors cambrilencs s'aixequessin una mica després de la difícil temporada que van patir l'any passat. Segons el secretari de la Confraria de Pescadors, Xavi Domènech, ells continuen "amb ganes" després de veure aquesta bona armada, però assegura que ja els dies posteriors van ser "normals". Cal destacar que la primera setmana de pesca hi va haver nits amb força vent i mal temps, un clima que dificulta molt poder sortir a pescar per aquest sector de la llum.

Els preus durant aquell primer dia també van acompanyar la bona armada. "No va estar malament, i a més va coincidir en que era dilluns, que és el millor dia per poder exportar el peix a altres llocs", deia Domènech. Només un 2% d'aquest peix es va quedar a les peixateries de Cambrils, que són uns 200 quilos. La resposta de la clientela va ser bona al veure peix blau de Cambrils a casa, però el secretari comenta que no es pot fer publicitat del peix de casa perquè la gent ja se n'assabenta tard.

Alguna d'aquestes quatre barques de la llum va demanar a l'administració autonòmica poder desballestar-se, però encara no ha arribat una resposta. Sobre aquest assumpte, Domènech afirmava que "de moment no hi ha res, i tal i com està l'administració no conto que arribi res, ja que a nivell de possibilitats pressupostàries està molt limitada. Ho pots demanar però una altra cosa és que t'ho aprovin. Em dóna la sensació de que hi ha molt pocs recursos", puntualitzava finalment el secretari de la Confraria.

Comenta aquest article