Informació general

Un total de 75 joves participaran en el programa "Suma't" del Consell Comarcal destinat a la inserció laboral

Per Redacció

Foto de família amb tots els participants que prendran part en el projecte "Suma't"

El Consell Comarcal del Baix Camp va presentar ahir, el programa "Suma't", destinat a l'orientació, la formació professional i la inserció laboral de joves d'entre 18 i 24 anys a les empreses, mitjançant un contracte de formació. En aquest projecte hi participaran un total de 75 joves de la comarca en situació d'atur i sense els estudis d'Educació Secundària Obligatòria (ESO). A l’acte de presentació hi van ser presents el director territorial del SOC a Tarragona, Ramon Inglés; els regidors de Cambrils, Salvador Matas, i Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, Brauli Conejo, i el president del Consell Comarcal del Baix Camp i alcalde de la Selva del Camp, Josep Masdeu. També van assistir els directors de les oficines de treball de la Generalitat a Reus i a Cambrils, Joan Rosell i Eduard López, respectivament.

Formació professional i inserció laboral

En el programa "Suma't", es facilita als joves la possibilitat d'assolir l'ESO mitjançant l'Institut Obert de Catalunya (IOC) que ofereix formació telemàtica. Un altre aspecte que es treballa és l'assoliment de competències com habilitats socials, llengües, matemàtiques i noves tecnologies, a les quals es dediquen 100 hores de formació. Pel que fa a la formació professional, aquesta té una durada de 288 hores i s'ofereixen els següents mòduls formatius: cuina i restauració que es farà a Cambrils; logística, màrqueting i audiovisuals, que es realitzarà a la Selva del Camp i polimantenidor d’instal·lacions industrials, neteja viària i manteniment de xarxes d’aigua, que es realitzarà a Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant.

Un cop s'assoleix aquesta formació, els joves continuen la seva formació professional a les empreses que hi col·laborin mitjançant un contracte de formació amb una durada de 6 mesos. El programa finalitzarà el 31 de març de 2012 i té un pressupost de 318.000 euros finançat pel SOC.

Comenta aquest article