Informació general

L'OAC atendrà les persones sordes amb un nou servei d'interpretació de llenguatge de signes

Per Redacció

Aquest servei s'oferirà des d'ordinador a través de videoconferència

L'Oficina d'Atenció al Ciutadà de Cambrils (OAC) va presentar ahir el nou servei d'interpretació de llenguatge de signes per atendre les persones sordes. Es tracta de "Sigthos", una plataforma web per a la interpretació online de la llengua de signes, mitjançant videoconferència. Amb aquest sistema, cada vegada que una persona necessiti el servei, només caldrà connectar-se amb "Sigthos", des d'un ordinador amb webcam, altaveus i micròfon, per sol·licitar un intèrpret que, mitjançant videoconferència, anirà traduint simultàniament.

"Sigthos" és la primera plataforma web per a la interpretació online de llengua de signes, creada l'any 2008 per la Fundació Privada de la Federació de Sords de Catalunya (FESOCA). Aquest suposa un avenç en l'eliminació de barreres de comunicació amb què es troben les persones sordes i en la potenciació de l'autonomia de les persones sordes en la seva relació amb l'administració.

L'Ajuntament de Cambrils va començar a treballar en aquesta iniciativa arran d'una petició del president de l'Associació de Sords de Cambrils (ASSORCAM). En un primer moment es va valorar la possibilitat de contractar un intèrpret unes hores a la setmana, però aquesta solució limitava molt els horaris per atendre les persones sordes. Amb la plataforma "Sigthos" es pot oferir aquest servei en un horari molt més ampli i a més, després de la quota d'alta, només es paga pel servei utilitzat. El sistema funciona amb l'adquisició d'una borsa de temps d'un mínim de 10 hores que es va consumint en acabar cada interpretació. A més, aquesta borsa de temps es pot gastar en un període de temps il·limitat, no caduca.

Comenta aquest article