Informació general

Els detinguts de l'operació Cornisa, on hi ha l'assaltant del Banc de Santander, haurien comès una cinquantena d'atracaments

Per Redacció

Imatge de l'atracador no detingut en l'operació Cornisa

Poc a poc es van coneixent més detalls de la detenció de l'atracador que va matar a Estela Calduch, la noia que treballava al Banc de Santander de Cambrils. L'home, conegut com 'Bravo', de 41 anys i nascut a Burdeus, va ser detingut junt amb 4 pressumptes atracadors, d'entre 35 i 54 anys,  la matinada del dilluns en una operació conjunta de l'Ertzaintza, la Guàrdia Civil i els Mossos d'Esquadra a Bilbao. Entre els detinguts, s'ha confirmat que no hi és l'altre atracador que acompanyava a 'Bravo' el dia de l'atracament a Cambrils.

Segons el conseller basc d'interior, Rodolfo Ares, la investigació –coneguda com a operació Cornisa– s'havia dut a terme durant cinc mesos i es troba sota secret de sumari dictat pel Jutjat d'Instrucció número 3 de Reus. La matinada de dilluns es va procedir a la detenció de tres persones a Bilbao, una a Portugalete i l'altra a Castro Urdiales.

Arran de les detencions, els cossos policials esperen resoldre els 50 o més atracaments comesos a tot Espanya, principalment a Euskadi i la Cornisa cantàbrica. La investigació, però, té el punt de partida en els fets succeïts a Cambrils, la primera i l'única vegada en què van matar una persona.  Tant pel nombre com per la gravetat de delictes imputats, és el grup espanyol especialitzat en atracaments més important dels que operaven fins ara al conjunt de l'Estat.

El conseller d'Interior, Felip Puig, va explicar ahir que entre els 25 atracaments documentats, hi ha un segons a Catalunya comès el juliol del 2009 a una entitat d'Iber Caja a Reus. Des de l'Ajuntament de Cambril
s, es va valorar positivament la detenció de la banda i van destacar la coordinació entre els cossos policials pel treball conjunt en l'operació Cornisa. D'altra banda, la regidora de Protecció Ciutadana, Laura Forcadell, ha dit que l'Ajuntament es personarà com a acusació particular contra els integrants de la banda.

Comenta aquest article