Un total de 120 equips participen en l'Open Raid Cambrils, amb un segon lloc pel Cambrils Grup Les Barques en la categoria elit

Un moment de la prova de caiac

Un total de 120 equips es van donar cita aquest passat dissabte 2 d'abril a Cambrils, en el primer raid d'aventura de la temporada i campionat de Catalunya. Hi va haver diferents circuits de dificultat segons la categoria: Elit (77km), Aventura (47km), Iniciació (22km) i, per primera vegada, el Raid Familiar (10km). Es van disputar diferents disciplines como l'orientación, BTT, trekking, caiac, escalada, tir amb arc, espeleologia, ràpel i run&bike (btt amb una sola bicicleta per equip), van ser el fil conductor per descobrir Cambrils i part de la Costa Daurada en aquesta tercera edició del raid que es consolida dins del calendari estatal.

En la categoria Elit Copa Catalana es va imposar l'equip Raid del Segre – Borges Trail, obtenint també el campionat de Catalunya, amb 58 punts i un temps final de 9h5m30s. El primer equip en arribar a la meta van ser els locals Grup Les Barques 1, amb 58 punts i 9h20m38s, però finalment va imposar-se el Raid del Segre-Borges Trail per la bonificació de córrer amb una participant femenina. La tercera posició va ser per el Sambari Haglöfs1 de Vila-nova i La Geltrú, amb 9h42m18s. En la resta de categorias elite es van imposar:
•    En X-race (2 corredors): Medilast Sport Goats 8h24m47s amb 58 punts, seguits de Ariprot amb 53 punts i Vilanova Max Power amb 50 punts.
•    Elite SOLO (1 corredor): Va guanyar Benet Bech amb 53 punts, seguit amb 40 punts per Cambrils Grup Les Barques (7h43m08s) i de Carlos Nuin (8h39m14s).
La categoria amb més èxit, l'aventura, es van imposar:
•    Aventura Femení: Sefeni (30p); Les Car-ter (28p - 6h25m04s) i Yaicoa Girls (28p – 7h16m21s).
•    Aventura Masculí: Abril 25 Team (30p-5h0m04s); Mikonios (30p-5h11m42s) i Cambrils Raid Team 3 (30p-5h37m05s).
•    Aventura Mixta: Cambrils Raid Team 4 (30p-5h44m07s); ST PIRI (30p-6h20m33s) i PPK (30p-7h12m59s).

En la categoria d'iiciació, amb una classificació única, sva guanyar l'equip Stem Espatllats 1 amb 2h43m31s, seguits dels seus companys Stem Espatllats 2. En tercera posició, l'equip Neurocirujano i Charcutero, amb 2h53m56s. En categoria familiar, amb un total de vuit equipss inscrits, van vèncer: Yaicoa Sports Familiar, seguits de Mini Gixer i de Reus Trail Solidari.
Aquesta primera prova inaugurava el nou rànquing del circuit X-Race Series. La següent prova del circuit el 16 d'abril a Sant Quintí de Mediona, (Alt Penedès).

El Cambrils Grup Les Barques queda segon

L'equip Cambrils Grup Les Barques, amb Jordi Moretó, Valentí Fernandez i Mario Ortiz, va quedar en 2a posició en la categoria elit. D'altra banda, Josep Pijoan va quedar també en segona posició en la categoria elit individual. Per contra, no van tenir tanta sort el Cambrils Grup Les Barques 2 amb Xavi Mundet, Jordi Justicia i Gerard Anton ja que van quedar en 11ena posició. En categoria aventur, l'equip Cambrils Grup Les Barques 4 amb Raul Viz i Joan Sedó van quedar en 7ena posició.

El raid va començar amb un primer sector d’orientació per la zona del Parc del Pinaret i el Barri Antic. Seguidament sector de bicicleta de muntanya fins a Vilanova d'Escornalbou on, es deixaven les bicicletes per fer un treking per la zona de la muntanya de l'areny i voltants de la localitat. A continuació s'havia de fer un enllaç amb bicicleta fins a Colldejou on hi havia el sector estrella, un treking amb prova d’espeleologia i ràpel. Finalment els participants havien de tornar amb les bicicletes fins a la platja just davant del Càmping Joan per fer un sector de caiac i finalment un sector de run&bike on només un dels corredors podia anar amb bicicleta. Per acabar, una prova al nou rocòdrom del Parc del Pinaret.