Esports

El Club Nàutic Cambrils invertirà 800.000 euros en un nou varador que es posarà en marxa el proper juny

Per Redacció

Un moment dels parlaments durant el sopar organitzat el passat dissabte a les instal·lacions de Club Nàutic Cambrils

El Club Nàutic Cambrils va presentar la nova temporada 2011, el passat dissabte, en un sopar organitzat a les seves instal·lacions on hi van assistir un centenar de socis i d'altres representants de diferents entitats cambrilenques. Hi va ser present l'alcalde de Cambrils –Robert Benaiges–, membres de la corporació municipal, de la Unió de Botiguers i de la Confraria de Pescadors, així com de la Federació d'Empresaris de Cambrils (FECAM). L'acte va servir per donar a conèixer les inversions realitzades pel club durant l'any 2010 i les que s'han posat en marxa al llarg d'aquest 2011. Entre aquestes inversions cal destacar la propera inauguració, a principis del mes de juny, del nou varador el qual ha suposat una inversió d'uns 800.000 euros.

Tant el president del Club Nàutic –Joaquim Oliva– com Robert Benaiges, van destacar l'esforç que s'està realitzant des del club per aconseguir obrir-se a la ciutat i dotar el port d'unes instal·lacions i infraestructures de qualitat, amb l'objectiu de promocionar la nàutica gràcies a l'Escola de Vela i l'Escola del Mar, i esdevenir un referent en l'organització d'actes esportius a nivell català i estatal.

Promoció nàutica i cultura marítima

Segons es va donar a conèixer, la promoció del club i de la nàutica es mantindrà durant 2011 a través de diversos convenis i col·laboracions amb entitats de Cambrils, com la Confraria de Pescadors, els Vent d'Estrop Vogadors de Cambrils, l'Associació l'Arjau Vela Llatina, així com diverses empreses nàutiques. Juntament amb l'Ajuntament de Cambrils, el Club Nàutic organitzarà dos projectes de promoció nàutica i de la cultura marítima. Per quart any consecutiu se seguiran fent els cursos de vela escolar i per altra banda, es restaurarà l'embarcació Teresa, a les instal·lacions del club.
 
Durant la nova temporada, el club també promocionarà la campanya "Amarra&Disfruta", una iniciativa on hi participaran els clubs nàutics de Tarragona, Torredembarra, Segur de Calafell, Port Calafat, Marina Sant Jordi, Hospitalet-Vandellòs, Marina Sant Carles i Salou. D'altra banda, el club seguirà invertint en la millora dels serveis per als seus socis. En els darrers deu anys, el Club Nàutic Cambrils ha invertit un total de 4,5 milions d'euros, 2 milions dels quals s'han invertit des de l'any 2009, mentre que enguany s'arribarà als 800.000 euros amb la posada en marxa del nou varador.
 
Més activitats esportives durant 2011

Durant la temporada 2011, el club incrementarà el nombre d'activitats nàutiques realitzades. S'organitzaran onze regates, tant de vela lleugera com de creuer i es comptarà amb la participació d'unes 400 embarcacions. També s'acolliran els campionats de Catalunya de pesca al curricà i de pesca al bonítol. D'altra banda, es presentarà candidatura per poder acollir el campionat d'Espanya de vela infantil per a l'any 2012 i també l'organització de la Setmana Catalana de Vela per al trienni 2013-2015.

Pel que fa a la secció esportiva, l'Escola de Vela ha tingut un creixement d'alumnes des de l'any 2004, quan es comptava amb 219. A finals de 2010, l'escola tenia 1.943 alumnes inscrits, una xifra que representa un 887% de creixement en sis anys. Amb aquestes xifres, el club segueix apostant per una pedrera de joves regatistes. Entre aquests han destacat els excel·lents resultats assolits per Mon Cañellas, Leandre García, Marcelo Cairo i Tere Morató, que destaquen en les competicions catalanes i regates internacionals d'optimist, o Bernat Galí, campió de Catalunya de Láser Radial.

Comenta aquest article