Informació general

L'Ajuntament diu que les platges "estan en perfecte estat per obrir la temporada turística"

Per Redacció

Imatge de la platja del Regueral amb brutícia

La Plataforma Independent Cambrilenca (la PLIC) denunciava, aquest passat dilluns, el "lamentable estat de manteniment de les platges cambrilenques", tal com publicava Revista Cambrils Diari Digital en l'edició del 12 d'abril. En resposta a aquestes crítiques, el gerent de l'empresa Ingesòl (encarregada del servei de neteja de platges des del juny de 2010)–Joan Gavaldà– ha volgut sortir al pas i ha emès un comunicat on posa de manifest que "des del 15 de març s'està treballant en la posada a punt de les platges, les quals estan en perfecte estat per obrir la temporada turística".

Segons aquest comunicat de Joan Gavaldà, "la crisi actual afecta a totes les administracions públiques que, en aquests moments, estan aplicant moltes retallades. L'Ajuntament de Cambrils no n'és una excepció; però el consistori, conscient de l'important que és el turisme per a l'economia de la vila, no ha aplicat cap retallada en aquesta partida, per tal que es pugui fer el servei, com a mínim, com s'ha fet durant els últims anys. És més, ara hi ha una major dotació de maquinària treballant a la platja i la contractació del doble de personal en aquestes dates per tal de tenir apunt aquest servei". El gerent de l'empresa Ingesòl ha apuntat que la quantitat fixa que es destina a la neteja de platges per a la temporada puja a 366.000 euros, "més una variable que depèn dels condicionaments i la preparació de les platges, dels temporals que hi hagin i de les bosses d’algues i brutícia que la mar aboca al litoral. Aquesta quantitat també és considerable, i des de juny passat fins ara –sent conscients que falta comptabilitzar l’acabament de la preparació de les platges– ha ascendit a 50.000 euros".

Finalment, Joan Gavaldà conclou el seu comunicat dient: "ens reiterem en la crisis i en la necessitat d'optimitzar recursos, i com que el condicionament o preparació de platges no forma part de l’import fixe del contracte, i tenint en compte que la Setmana Santa cau força tard aquest any, es va decidir, per no duplicar costos, retardar les accions de les platges, malgrat això s’ha de dir que es va començar a treballar el passat 15 de març, realitzant accions a la platja del Regueral i a les zones hoteleres, ampliant posteriorment a la plaja de la Riera, a l'Horta de Santa Maria i a Vilafortuny, essent en aquesta última on s’està actualment".

La regidora de Turisme, Ana López, contesta al Diari de Tarragona

Per altra banda, la regidora de Turisme –Ana López– també ha emès un comunicat responent a una editorial publicada pel Diari de Tarragona, on també es criticava el tema de la neteja de les platges cambrilenques. En el comunicat, López manifesta que, "aquesta regidoria ha procurat treballar sempre amb la màxima eficàcia amb els recursos que se li posen a les mans. Des de fa uns anys es ve fent un condicionament de les nostres platges abans de la Setmana Santa tenint com a objectiu principal aquells trams de platja que es troben en zones hoteleres, aquelles platges de zona urbana que reben més quantitat d’usuaris en aquesta època de l’any i segons molts més paràmetres que portem estudiats des de fa molts anys i que ens permeten optimitzar els nostres recursos en pro del nostre turisme". D'altra banda, López també ha explicat que, "a l'inici del mes de maig es treballa en un condicionament total i una posada a punt de tot el litoral perquè es considera que la climatologia ja es manté més estable i val la pena abocar-hi tots els esforços (tant econòmics com materials). A més a més d’afegir-hi, entre d’altres coses, que el Ministeri és al mes de maig quan fa l’aportació de sorra i que per tant, amb anterioritat a això, no s’actua en llocs puntuals perquè es veuen afectats per aquests treballs aliens al nostre consistori".

Finalment, la regidora de Turisme de Cambrils conclou el seu comunicat de resposta a les crítiques del Diari de Tarragona dient que: "la PLIC té entre els seus militants, un regidor que ha treballat fins l’any passat en aquest condicionament i per tant, podria ser aquest un motiu per ara fer aquesta denúncia? Potser és que aquest partit el que intenta és guanyar vots fent aquesta denúncia en els mitjans de comunicació? I a més li diré, que en 3 darrers anys, la PLIC no s’ha fet partícip de l’estat de les platges en temporada de Setmana Santa ni dins de la temporada alta turística i tot just ara, a un mes de les eleccions li preocupa? I per acabar, ahir (dimarts) es va fer una comissió de turisme i no hi havia ningú de la PLIC".

Comenta aquest article