Informació general

El regidor d'Educació manifesta que l'Ajuntament havia demanat la formació professional de vela i reclama una rectificació a CiU

Per Redacció

L'equip de govern municipal ha volgut respondre la pregunta que CiU va llençar a l'aire en el decurs de la roda de premsa que va fer aquest passat dimarts. CiU demanava al govern que demostrés que s'havia demanat per a Cambrils el Batxillerat Artístic i la formació professional de Vela. Doncs bé, en un comunicat enviat ahir, el regidor d'Educació, Salvador Matas, precisa que "l'Ajuntament no diu mentides. El govern va demanar en múltiples ocasions la concessió de nous cicles formatius donada l'oferta reduïda que existeix a Cambrils, llevat dels cicles d'Hoteleria i Turisme". Segons el comunicat, Salvador Matas ha sol·licitat de manera reiterada als diferents directors dels Serveis d'Educació de Tarragona, del passat mandat i també dels actuals, que s'ampliï l'oferta de cicles formatius i entre aquestes demandes s'ha fet especial esment dels cicles de caire esportiu i, dins d'aquests, s'ha fet referència als esports nàutics, donada l'existència a Cambrils d'un potent Club Nàutic". Per confirmar aquesta mesura, el govern municipal adjunta la carta adreçada al departament d'Educació amb data de 19 d'octubre de 2007, on es demana aquest cicle formatiu. Segons Matas, l'Ajuntament també disposa de les actes de reunions, amb dates de 2007, 2009, 2010 i 2011 en què també s'ha demanat de manera explícita l'ampliació d'aquests cicles formatius.

El Batxillerat Artístic no s'ha demanat mai, segons el regidor d'Educació

Pel que fa al Batxillerat Artístic, el regidor d'Educació ha manifestat que "en cap moment es va afirmar que Cambrils demanés aquests estudis. Actualment existeix oferta d'aquests ensenyaments a Tarragona, Reus, Valls i el Vendrell, capitals de comarca. Sempre s'havia dit per part dels responsables del Departament d'Educació que es mantindria aquest repartiment en el territori donat que ampliar-los era excessivament car. Per això l'Ajuntament de Cambrils, tot i voler-los a Cambrils com és lògic, no els va sol·licitar formalment i així es va manifestar en la roda de premsa del 15 d'abril." Matas diu que el que es va manifestar en aquesta roda de premsa va ser "la sorpresa perquè aquesta ampliació del Batxillerat Artístic a Salou es produeix en el mateix moment en què s'estan realitzant unes enormes retallades en l'educació al nostre país, qüestionant-se fins i tot per part dels centres educatius la impossibilitat de fer front als pagaments de l'electricitat, gas o neteja dels centres. És bastant incomprensible aquesta concessió en aquests moments i així es va posar de manifest".

El comunicat acaba "exigint" una rectificació a CiU, "que es desdigui de les seves acusacions de dir mentides i que tal com va dir que faria, es posi al costat de l'equip de govern de l'Ajuntament per a reivindicar la concessió a Cambrils de nous cicles formatius en especial els relacionats amb els esports nàutics".

CiU demana al regidor Salvador Matas que "per dignitat i per responsabilitat no menteixi més"

CiU va respondre, ahir mateix, amb un altre comunicat en què denunciava les "mentides" del regidor d'Educació Salvador Matas. Segons CiU, "ja n'hi ha prou de jugar amb les paraules i enganyar el poble. Aquest Ajuntament i aquest regidor només van enviar una carta formal l'any 2007, carta que CiU accepta i coneix, però des de llavors, no han fet cap més gestió per aconseguir aquest cicle i, si més no, al Departament d'Ensenyament de la Generalitat no li consta cap més petició formal. En tota la legislatura no s'han preocupat el més mínim i ara ho fan servir com a arma electoral. El mateix govern reconeix que només té la carta del 2007, res més".
Segons CiU, el regidor d'Ensenyament "ha caigut en el parany de la mentida i sembla que s'hi trobi ben còmode perquè avui, novament, ha calumniat contra CiU al publicar una nota en la que afirma que hem recorregut a la Junta Provincial la resolució de la Junta de Zona sobre el descobriment de l'escultura de l'Any de les Desgràcies. Altra vegada menteix descaradament".
El comunicat de CiU acaba demanant al regidor Salvador Matas que "per dignitat i per responsabilitat no menteixi més" i demana, també, a l'alcalde que es posicioni en aquest afer.

Comenta aquest article