Informació general

S'organitza un cicle de xerrades per educar dins la família

Per Judit Pinazo



D'esquerra a dreta, Josep Monbiela, Adam Manyé i Ramón García Mateos
El passat dijous 2 de gener el Casal de la Gent Gran va acollir la xerrada "L'aventura d'educar dins la família" a càrrec del doctor Josep Monbiela, fundador de l'Instituto Médico de Desarrollo Infantil, i organitzada per l'AMPA del CEIP Cambrils i l'Àrea d'Ensenyament de l'Ajuntament. Segons el regidor d'Ensenyament –Ramón García Mateos– "el que volíem era respondre a una proposta de l'AMPA del CEIP Cambrils, que ens va proposar la possibilitat d'organitzar un cicle de conferències sobre l'educació que creien que podia ser interessant per a les associacions de pares d'alumnes de Cambrils. Ho vam trobar molt interessant".

La proposta va tirar endavant i s'organitzaran dues conferències amb l'educació com a fil conductor. La primera d'elles va anara a càrrec del doctor Josep Monbiela i la segona se celebrarà el proper mes de març, a càrrec d'una psicòloga, també entorn el món de l'educació. Per García Mateos "la intenció és crear una escola de pares, i que hi hagi activitats continuades relaciondes amb el món de l'educació acadèmica i l'educació en família".

La xerrada, que va comptar amb la presència de molts pares, es va centrar en l'educació de nens entre els 0 i els 12 anys i la funció tant de pares com d'educadors en la seva educació. Per Josep Monbiela, el principal problema amb què es troben els educadors és la seva solitud, "actualment els educadors estan molt sols. Fa anys la família donava suport a l'educador i era una feina compartida, dins d'un coherència, però actualment aquesta tendència no continua i són molts els pares que sovint no comparteixen les idees; la relació entre pares i educadors és cada cop més complicada. Avui en dia no només els pares discuteixen amb els educadors. L'exemple dels més grans afecta els joves i actualment són molts els que discuteixen per tot amb els educadors".

Segons Monbiela "els nens gaudeixen d'una època en què la democràcia es regala, però ells no han viscut com es construeix una democràcia, ni com es respecta. Els nens que pugen avui en dia són joves que per les circumstàncies que han viscut estan saturats d'informació i es creuen que són més del que realment són". Monbiela va matisar que aquests casos són generalitzats i va afegir que són molts els pares que es preocupen perquè això no passi i que eduquen d'una manera excel·lent els seus fills".

Comenta aquest article