Informació general

SI denuncia davant de la Junta Electoral que no els deixin participar en el debat electoral de TDCamp

Per Redacció

Eugeni Capella i Gemma Capella, ahir, davant les instal·lacions de TDCamp on van fer la denúncia pública

Solidaritat Catalana per la Independència (SI) ha denunciat davant de la Junta Electoral de Zona i avui ho farà davant de la Junta Electoral Provincial que no els deixin participar en el debat electoral organitzat de la TDCamp. Aquesta denúncia la feien pública ahir a la tarda, justament davant de les instal·lacions de Ràdio i Televisió de Cambrils.

Segons SI, el passat 15 d'abril, el director de la TDCamp Josep Maria Pagès, els va fer arribar per correu electrònic la proposta d'activitats polítiques de la TDCamp per aquesta campanya electoral. SI va fer arribar la seva queixa per correu electrònic a la direcció de la TDCamp, pel fet de no ser convidats al debat electoral pel fet de no tenir representació a l'Ajuntament de Cambrils. Des de SI critiquen que, "anteriorment a la PLIC i el PI els van deixar participar a Ràdio Cambrils quan no tenien representació a l'Ajuntament i la TV no existia. D'altra banda, a les últimes eleccions municipals, Ciutadans per Catalunya que mai ha obtingut representació a l'Ajuntament de Cambrils també va ser convidat al debat electoral de Televisió de Cambrils amb la resta de forces polítiques".

Utilització partidista de la TDCamp per part de l'equip de govern
 
El passat 2 de maig el director de la TDCamp –Josep Maria Pagès– va convocar tots els partit polítics per informar-los sobre la propaganda electoral. Des de SI es va fer constar que "si en 35 anys no ha canviat la llei que regula aquesta matèria tal com el mateix director deia, i si el director no havia canviat des de la creació de la TDCamp, només hi havia una possible explicació per deixar participar fa 4 anys a Ciutadans de Catalunya i negar, ara, a SI la participació al debat electoral de la TDCamp: la utilització partidista de la TDCamp per part de l'equip de govern. Ciutadans per Catalunya és un competidor directe del PP i per tant al PSC no li va importar que participés en un debat un partit que simplement podia treure vots al seu adversari polític. En canvi ara SI no pot estar el debat perquè l'anàlisi principal de SI és que l'actual equip de govern ha portat les finances municipals a la ruïna i que l'elevat endeutament municipal l'haurem de pagar els cambrilencs amb pujades d'impostos o retallades de serveis". Cal dir, a més, que al debat de la TDCamp tampoc s'ha convidat al candidat de NMC, Oliver Klein, ni al de Vilafortuny X Cambrils, Crescencio Sánchez.

Des de la formació es va preguntar a Josep Maria Pagès, "sobre qui havia decidit aquest canvi d'interpretació de la legislació que permetia fa 4 anys a Ciutadans estar al debat televisiu i ara no es permetia estar-hi present a SI la seva resposta va ser que ell havia fet aquesta nova interpretació en base al que feien altres televisions com TV3. Des de SI vam manifestar que no estem d'acord que un càrrec de confiança posat directament per l'alcalde decideixi que un partit pot assistir a un debat electoral i al cap de 4 anys un altre partit no ho pot fer. El director de la TDCamp ha manifestat en diverses ocasions que la TDCamp no té cap obligació de permetre l'assistència de SI al debat televisiu de TDCamp, però nosaltres entenem que tampoc hi ha cap prohibició, i que si fa 4 anys es va permetre la presència d'un partit sense representació, no hi ha motiu informatiu que aquest cop no es faci, i menys atenent a la interpretació de la legislació que pugui fer un càrrec de confiança posat per l'alcalde".
 
D'altra banda, SI participarà en el debat entre els partits polítics que organitza Revista Cambrils conjuntament amb el Sindicat de Periodistes de Catalunya, que es celebrarà el proper dia 11 de maig al cinema Rambla, on estan convidats els 9 caps de llista. "No entenem perquè si una entitat privada convida a SI a participar en un debat polític amb tots els partits, una televisió pública que costa 600.000 euros anuals als ciutadans de Cambrils no permet la presència del nostre partit. Això no es pot defensar amb criteris periodístics".

Comenta aquest article