Els poetes lleidatans Víctor Verdú i Eduard Batlle ofereixen una lectura dels seus poemes a l'Aula de Poesia de la URV
Víctor Verdú, Eduard Batlle, M.Jesús Pérez i Ramón García Mateos durant la trobada |
Els dos joves poetes lleidatans Víctor Verdú i Eduard Batlle van oferir una lectura de poemes, el passat divendres a la tarda al centre Les Basses, en una nova trobada de l'Aula de Poesia de l'Antena del Coneixement de la URV, on també es va comptar amb la presència de la professora M. Jesús Pérez que va ser l'encarregada de presentar els rapsodes presents en la trobada.
Pérez els va definir com "dos joves, amics del recolliment, que comparteixen la docència, procedents de les terres de ponent, una terra immensa i plena que sovint és ignorada. Bé, Catalunya es mira el melic i es presta poca atenció a les aportacions de Tarragona, Lleida o Girona". De Víctor Verdú va explicar que és llicenciat en filologia catalana i ha cursat diferents especialitats musicals. El 1994 va quedar finalista del XXX Premi Amadeu Oller per a poetes inèdits, mentre que l'any 1997 va obtenir el Premi les Talúries de Poesia, amb l'obra Fur infern. Col·laborat en diverses publicacions, i el seu darrer llibre de poemes és Pel camí de laigua (2009). D'aquesta darrera obra, segons va dir, "n'és una lliçó de contenció i precisió, amb un decorat bell i introspectiu". De fet, en el seu torn d'intervenció, Verdú va oferir un petit tast d'aquesta obra.
Per la seva part, d'Eduard Batlle va explicar que és professor de filosofia en un institut d'educació secundària de Mollerussa i compagina aquesta tasca amb la narració oral per a infants i adults, activitat que va iniciar l'any 2000. Lany 1996 va obtenir el IV Premi de Filosofia de l'Institut dEstudis Ilerdencs pel treball Consciència i societat. Ha publicat poemes en reculls diversos (Singulars dun plural, La catalana de lletres, E-poemes). Amb Elogi del desassossec (2010), el seu primer llibre de poemes, va ser finalista del IV Premi de Poesia Josep Maria Benet i Caparà 2010. Precisament d'aquesta obra, Batlle en va fer-ne lectura durant al trobada. Segons van explicar, en aquest treball explora i valora l'angoixa de l'existència humana i la incertesa i l'allunyament trobat en la vida senzilla, seguint l'estela d'autors com Nietzsche.