Informació general

Cambrils acollirà demà una Marató de Donació de Sang durant 12 hores ininterrompudes, amb activitats, degustacions i sortejos

Per Redacció

Un moment de la roda de premsa d'ahir al matí

Aquest proper dimecres 11 de maig, Cambrils tornarà a acollir una Marató de Donació de Sang, organitzada per l'Associació de Donants de Sang del Baix Camp, el Banc de Sang i Teixits del Camp de Tarragona i l'Ajuntament de Cambrils. La cita serà al Palau Municipal d'Esports, entre les 10 del matí i les 22 hores de la nit de manera ininterrompuda. Ahir al matí tenia lloc la roda de premsa de presentació a càrrec de la regidora de Polítiques Socials i Salut de l'Ajuntament –Maricel Llaveria–; el Director del Banc de Sang i Teixits al Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre, –Enric Contreras–; la representant de la Confraria de Pescadors, Rosa Pallarès, i la delegada de l'associació de Donants de Sang del Baix Camp, Marian Marcaide.

Sensibilitzar la població i captar nous donants

Un any més, l'objectiu de la Marató de Donació de Sang és mantenir l'autosuficiència del Banc de Sang i Teixits, sensibilitzar la població sobre la necessitat de prendre el costum de donar sang i captar nous donants. Cal recordar que per a donar sang, només cal tenir més de 18 anys i pesar 50 kg o més, i no cal anar en dejú. Per animar aquesta activitat, la comissió organitzadora ha programat una jornada festiva, on hi participaran diferents entitats cambrilenques, institucions, empreses i particulars. Es disposarà d'un marcador electrònic que anirà comptabilitzant el nombre de donacions.

Actuacions, degustacions, fideuada popular, sortejos

Mentre duri l'esdeveniment hi haurà tot un seguit d'activitats lúdiques, actuacions, sortejos i diferents serveis com una guarderia-ludoteca gratuïta, música i refrigeris gratuïts per als donants. Així doncs, a les 10 del matí s'iniciarà la marató; entre les 10 i les 12 hores hi haurà una exhibició de l'Escola de Puntaires de Cambrils; entre les 10 i les 11 hores estarà en marxa un servei de pastisseria a càrrec dels alumnes de l'Escola d'Hoteleria i Turisme de Cambrils; a les 11 hores es farà l'acte protocol·lari amb les autoritats; de les 11 a les 12 hores, animació a càrrec de dos alumnes de l'Escola d'Hoteleria i Turisme; de les 12 a les 13 hores es farà una degustació de torrades amb embotits a càrrec dels alumnes de l'Escola d'Hoteleria, mentre que entre les 13 i les 14 hores també elaboraran cocktails sense alcohol. A partir de les 14 hores, la Confraria de Pescadors cuinarà una fideuada popular i gratuïta; mentre que entre les 17.30 hores i les 19 hores tindrà lloc una ballada de sardanes i d'altres balls amb els Amics de la Sardana de Cambrils. Finalment, entre les 20 i les 20.30 hores, el Ball de Bastons de Cambrils també oferirà una actuació.

Durant la jornada també es faran diferents sortejos com un val per a fer un curs de vela al Club Nàutic Cambrils; el sorteig d'una impressora –gentilesa de PC Cambrils– i el sorteig d'un val per a un sopar o dinar per a dues persones al restaurant Acuamar.

Comenta aquest article