Informació general

L'escola de naturalistes El Gaig Blau realitza més de 30 activitats en el primer any de funcionament

Per Redacció

Els nens i nenes amb els monitors a la platja

L’Escola de Naturalistes “El Gaig Blau” ha realitzat, durant el primer any de funcionament,  més de 30 activitats relacionades amb la descoberta del medi i el coneixement de l’entorn. La seu de l’Escola s’ubica a l’Aula Verda del Parc del Pinaret, un equipament de l’Ajuntament de Cambrils destinat a l’educació ambiental. L’activitat està destinada a infants entre 8 i 11 anys, i en la seva primera edició hi ha participat un total de 9 nens i nenes.

A l'octubre de l'any passat, l’Ajuntament de Cambrils va subscriure un conveni per la cessió d’ús de l’aula verda del Parc del Pinaret al GEPEC, per dur a terme l’escola de naturalistes. L’escola, pionera a Catalunya, es va crear per a contribuir a omplir el gran buit que suposa que molts nens i nenes amb sensibilitats i interessos envers els animals i la natura no disposin de cap espai temporal ni físic per a desenvolupar aquesta inquietud amb correcció i sentit ètic.

L’objectiu d’aquesta escola és oferir un espai on es desenvolupin activitats de descoberta del medi i d’educació ambiental de forma continuada, amb un caràcter extraescolar i lúdic, que possibiliti un apropament i coneixement de l’entorn natural, a partir de la pròpia experiència i motivació. La bona acollida d’aquesta primera edició fa que l’Ajuntament ja hagi mostrat el seu compromís amb el GEPEC per tal de renovar la cessió de l’aula, i que es plantegi l’ampliació de grups pel següent curs escolar: un grup d’infants de 9 a 11 anys i un segon grup de 6 a 8 anys.

Comenta aquest article