Informació general

El POUM entrarà en vigor a meitats d'aquest mes de febrer

Per Lluís Rovira i Barenys



Vista aèria de la urbanització Molí de la Torre i la riera de Riudoms fent de límit
La Comissió Territorial d'Urbanisme, en la reunió celebrada el passat dijous 2 de febrer, va verificar el text refós del POUM on es recollien les modificacions proposades per aquest organisme al redactat del POUM que havia presentat l'Ajuntament de Cambrils el passat 1 de desembre. Aquest dia, l '1 de desembre, la Comissió Territorial d'Urbanisme ja va aprovar definitivament el POUM, però va demanar un text refós on es recollissin un seguit de modificacions. El text refós es va elaborar i, posteriorment, es va aprovar a la sessió plenària que va celebrar l'Ajuntament de Cambrils el passat 27 de gener.

Dues han estat les principals modificacions que s'han recollit en aquest text refós. L'una fa referència als terrenys afectats per inundabilitat en períodes de retorn de 50, 100 i 500 anys. Des de la Comissió Territorial es demanava que tots aquests terrenys no fossin urbanitzables. Finalment s'ha aconseguit que només siguin no urbanitzables els que tenen un període de retorn de 50 anys. Els de 100 i 500 anys, amb un informe de l'Agència Catalana de l'Aigua que hi doni el vistiplau i l'aplicació d'unes mesures correctores, es podran urbanitzar. Segons explica el regidor d'Urbanisme, Joan Recasens, "la solució que hem donat per aplicar en sòls urbanitzables ha agradat a la Comissió Territorial i pot servir de model de cara a la seva aplicació en altres llocs".

L'altre punt de rectificació que s'ha recollit en el text refós és el de l'aprofitament urbanístic dels terrenys que formen part de l'actual via del tren. L'acord a què s'ha arribat és que aquests sòls continuïn sent un eix de transport públic i tindran aprofitament urbanístic quan ja no hi passin trens.

Publicació al DOGC

El darrer tràmit perquè el nou planejament urbanístic que proposa el POUM estigui en vigor és el de la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya. Aquesta mateixa setmana s'enviarà el text perquè es publiqui per via d'urgència, de manera que a meitats d'aquest mes de febrer el POUM ja es pugui aplicar. La tramitació d'urgència, però, la pagarà l'Ajuntament i tindrà un cost d'entre 18.000 i 24.000 euros. El regidor d'Urbanisme explica que si la tramitació es fes de manera ordinària podria trigar un mes i mig a publicar-se.

Comenta aquest article