Informació general

A partir d'avui els locals d'oci nocturn allargaran l'horari de tancament mitja hora

Per Redacció

Rambla del Regueral, on es concentren diferents establiments d'oci nocturn de Cambrils

A partir d'aquesta nit entra en vigor l'ampliació horària de mitja hora que la Generalitat de Catalunya ha concedit als més de 3.000 bars, restaurants, bars musicals i cafès de 67 localitats turístiques catalanes. La concessió serà efectiva durant tot l'estiu i s'allargarà fins el dia 15 de setembre.

Aquesta llicència permetrà que els establiments d'oci de municipis com Cambrils, Salou, Tarragona, Vila-seca, Altafulla, El Vendrell o Torredembarra, entre d'altres, puguin tancar a les 3:00 hores de la matinada els dies entre setmana i fer-ho a les 3.30 hores els divendres, dissabtes i la vigília dels dies festius. D'altra banda, els cafès teatre i els cafès concerts d'aquestes localitats també podran tancar els seus establiments a les 5.00 hores de la matinada, tant entre setmana com durant el cap de setmana. Es calcula que aquesta mesura podria tenir un impacte molt favorable en la facturació d'aquests locals, així com en la creació de nous llocs de treball.

D'altra banda, des de la Federació Catalana d'Associacions d'Activitats Recreatives Musicals (FECASARM) també es va sol·licitar l'ampliació horària per a les activitats de les sales de festa, sales de ball i discoteques, tot i que aquesta va ser denegada per la Generalitat. Tot i això, des de la FECASARM se segueix negociant per tal que es permeti allargar 30 minuts l'activitat d'aquests centres d'oci nocturn fins les 5.30 hores de la matinada, a la qual s'hi afegiria la mitja hora per a desallotjar-los i s'aconseguiria enllaçar l'horari de tancament de les discoteques amb l'horari d'obertura de les cafeteries. Des de la Federació s'apel·la que sinó es complementen aquests horaris a les principals zones d'oci nocturn d'aquestes poblacions es podrien produir concentracions de públic a la via pública entre les 5.00 i les 6.00 de la matinada, provocant possibles molèsties al veïnat.

Comenta aquest article