Informació general

Es posen en marxa les zones blaves i els nous parquímetres

Per Redacció

Usuaris davant d'un dels nous parquímetres, instal·lat al carrer de Jacint Verdaguer, aquest matí

Ahir, 20 de juny, es va posar en marxa la temporada d’estiu de la zona blava. Enguany, s'ha endarrerit aquesta posada en funcionament, ja que s'han substituït els antics parquímetres per uns de nous. Tal com va avançar Revista Cambrils Diari Digital, el passat 2 de juny, des de l'àrea de Mobilitat de l'anterior govern municipal es van acordar aquests canvis, que ara tot just han coincidit amb el canvi d'equip de govern del qual encara no s'ha donat a conèixer oficialment qui serà el responsable d'aquesta àrea. El cost d'aquests parquímetres, amb la instal·lació, el software de gestió i la posada en marxa puja als 245.000 euros, amb un sistema de pagament per rènting a 5 anys.

Un altre dels canvis significatius que volia introduir l'anterior equip de govern era que els carrers de Juan Sebastián Elcano, Pau Casals, plaça d'Aragó, rambla Jaume I, Ramon Llull i Roger de Flor, al port, funcionin com a zona blava durant tot l'any i no com fins ara que ho eren des de juny a setembre. Ara, caldrà veure si el nou govern municipal mantindrà aquesta mesura impulsada per l'anterior govern.

0,27 euros/hora pels residents

El que sí que està clar és que els nous parquímetres ja s'han instal·lat. Amb aquest nou sistema, els residents i empresaris de Cambrils titulars d'un vehicle domiciliat al municipi només caldrà que introdueixin la matrícula i premin el botó groc per beneficiar-se de la tarifa reduïda. Tant els que estaven donats d'alta de la Targeta Resident o d'empresa com els que no la tenien però compleixen les condicions podran gaudir de la tarifa de manera automàtica, sense haver de fer cap tràmit ni sol·licitud prèviament. Aquest any la tarifa per als residents és de 0,27 euros/hora sense import mínim, això significa un descompte del 70% respecte a la tarifa normal.

Amb la targeta mouTcambrils, un 10% més de descompte

A més, tothom que vulgui també podrà adquirir la targeta mouTcambrils, que ofereix un 10% de descompte, que en el cas dels residents es suma al 70% de descompte per als vehicles dels residents. La targeta mouTcambrils estarà disponible a l'OAC i a les oficines d'Aparcam.
Amb els nous parquímetres si s'exhaureix el temps d'estada, el sistema permet l'anul·lació de la sanció amb una penalització de 5 euros. L'anul·lació de la sanció per absència de tiquet és d'11 euros, i es pot fer durant les 24 hores següents a la denúncia a qualsevol parquímetre.

Tot i això, durant els primers dies i fins que el sistema no estigui completament provat, els usuaris no hauran d’introduir la matrícula del cotxe als parquímetres. Només hauran de prémer el botó groc per triar la tarifa. Per tal de garantir que la població està assabentada de l’existència de la zona blava, durant els primers tres dies els vigilants només deixaran avisos, en comptes de sancions. Només si detecten que hi ha vehicles reincidents els aplicaran la sanció.

D'altra banda, aquest proper 23 de juny entraran en funcionament els nous horaris del transport públic urbà de Cambrils.

Comenta aquest article