Informació general

Les platges de Vilafortuny-l'Esquirol, el Cavet i Prat d'en Forés són guardonades amb la Bandera Blava 2011

Per Redacció

Imatge de la platja del Prat d'en Forés, l'estiu passat

El passat diumenge, la regidora Carme Cros recollia el guardó Bandera Blava 2011 atorgat a tres platges de Cambrils: la de Vilafortuny-l’Esquirol, la del Cavet i la del Prat d’en Forés. Després d'aquest acte, la regidora explicava que des de l'Ajuntament es continuarà treballant no només per mantenir les tres banderes sinó també per millorar i aconseguir-ne més.

86 platges amb bandera blava a Catalunya

El lliurament de les banderes blaves va fer-se a l’Ametlla de Mar en un acte presidit pel conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder. En l’acte també hi van participar el president de l’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor (ADEAC), José Ramón Sánchez Moro; el director de l’Agència Catalana de l’Aigua, Leonard Carcolé; el president de l’Associació Catalana de Ports Esportius i Turístics de Catalunya, Tomàs Gallart, i l’alcalde de l’Ametlla de Mar, Andreu Martí, entre d’altres autoritats. En total, van premiar-se 86 platges –2 més que l’any passat– i 22 ports catalans –3 més que al 2010– d’un total de 43 municipis.

Descens del volum de residus recollits a la costa

En la seva intervenció, Lluís Recoder va destacar la importància d’aquests guardons, que situen la costa de Catalunya com un dels destins turístics més importants del sud del Mediterrani. Tot i això, el conseller va remarcar que el bon estat de les platges és la conseqüència de l’adopció d’actituds cíviques perseverants, que evitin l’abocament de residus a les platges i actuïn en la font de generació dels residus. De fet, cal destacar que en els darrers anys s’ha constatat un descens del volum de residus recollits a primera línia de costa –entre 2003 i 2010 s’ha registrat un descens del 77%–, gràcies a les actuacions en origen (tancament d’abocadors, millora en els sistemes de sanejament, neteja i recuperació de secció de desguàs de les lleres, entre d’altres) i al foment de comportaments que generin una actitud responsable a les platges.

El distintiu de les Banderes Blaves l’atorga l’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor (ADEAC), tot i que ha comptat amb la col·laboració de l’Agència Catalana de l’Aigua, que s’ha encarregat de coordinar la recollida d’informació i avaluar totes les candidatures.

Comenta aquest article