La Cooperativa Agrícola exportarà oli al Japó
La collita dolives denguany ha sigut extraordinària i els més de 3 milions de quilos dolives han produït més de 500.000 litres doli extra verge |
De la mà de Carme Ruscalleda, cuinera i propietària del restaurant Sant Pau, de Sant Pol de Mar, amb dues estrelles Michelin, la Cooperativa Agrícola de Cambrils exportarà oli verge extra al Japó. Carme Ruscalleda obre un restaurant català a Tòquio fruit de lacord a què ha arribat amb el responsable duna corporació japonesa que explota restaurants al Japó. Lempresari japonès va anar al restaurant dincògnit i un temps després va proposar a la propietària obrir el restaurant a Tòquio. En un principi Carme Ruscalleda va rebutjar loferta, però la insistència i unes condicions immillorables han fet que finalment shagi decidit. El que semporta cap al Japó són els productes que utilitza a la seva cuina, i loli doliva cambrilenc que la Cooperativa Agrícola li subministra des de fa sis anys nés un dells. El primer embarcament doli sortirà en vaixell cap al Japó la primera setmana de febrer, seran mil litres doli que tardaran un mes a arribar a Tòquio; després hi hauran enviaments mensuals. Que la Carme Ruscalleda semporti oli cambrilenc al Japó ha permès que daltres distribuïdors japonesos shagin interessat pel nostre oli, que daquesta manera obre la porta al mercat oriental.
§ Un any més, collita rècord dolives§Lentrada en funcionament del molí doli a les noves instal·lacions agroindustrials de la Cooperativa Agrícola a la carretera de Montbrió va ser clau per poder fer front a la collita dolives denguany. Un total de 3.300.000 quilos dolives, que shan convertit en 525.000 litres doli extra verge, són el nou rècord dentrada dolives de la Cooperativa. Lincrement de producció es deu a diversos factors. Lentrada de nous socis, lincrement de producció dels arbres joves, que augmenta progressivament cada any, i la bona climatologia, que no ha perjudicat ni la collita ni els arbres.