David Callau inaugura una escultura a Vitòria per commemorar el centenari del Col·legi Corazonistas
L'artista cambrilenc amb els nens del col·legi davant l'escultura del Sagrat Cor amb els dos nens. (Foto cedida per Quim) |
L'artista cambrilenc David Callau va inaugurar, el passat divendres, l'escultura Dtodocorazón 1911-2011, que commemora el centenari del Col·legi Corazonistas a Vitòria. Callau, que va estar acompanyat per la regidora de Benestar Social de l'Ajuntament de Cambrils Lluïsa Rom, va fer un intercanvi simbòlic de cor a cor des de les terres de Vitòria a les de Cambrils que va rebre la regidora cambrilenca.
L'acte del centenari del col·legi va ser molt protocol·lari i institucional, ja que segons ha explicat l'artista cambrilenc a Revista Cambrils Diari Digital, hi van assistir la delegada deducació, el director del col·legi, el president de les juntes generals i el vicari Superior de Vitòria. "Va ser un acte molt entranyable, hi havia molts alumnes i va ser molt emotiu. Es van adreçar paraules en castellà i eusquera i es va ballar un Aurresku moments abans de la presentació de l'escultura".
Callau ha afirmat que aquell dia era molt especial perquè feia just un mes que havia mort el seu avi. "Vaig fer un text en eusquera, castellà i vaig adreçar unes paraules en català pel poble de Cambrils". El cambrilenc ha explicat que està "molt content que hi hagi una altra part de Cambrils en un altre lloc" i del dia de la inauguració, es queda amb "el record i la imatge dels més petits del col·legi, amb la seva innocència".
Una escultura de ceràmica i ferro amb una visió més moderna i conceptual del Sagrat Cor
Corazonistas de Vitòria va obrir el concurs per escollir l'artista encarregat de fer l'escultura a principis d'aquest any i el cambrilenc va decidir presentar 10 esbossos de diferents propostes. "El tema estava dedicat al Sagrat Cor i s'havia de fer referència a la part de creença i religió i vaig fer diferents interpretacions dels infants i del Sagrat Cor". En total, s'hi van presentar cinc artistes bascs i el cambrilenc i al març se li va comunicar que l'havien seleccionat.
Tal com ha explicat Callau, "van escollir la primera opció que vaig presentar. És una imatge dun mestre, un Sagrat Cor, sense rostre i amb un cor al mig foradat que representa aquesta visió més moderna i conceptual del que és aquesta imatge tan clàssica del Sagrat Cor i al seu costat porta dos alumnes, de 6-7 anyets".
Un cop seleccionat, Callau ha estat tot l'estiu treballant en aquestes escultures fetes de ceràmica amb molt de gres perquè puguin aguantar les condicions climatològiques. "Vaig començar a l'abril i hi he estat treballant fins a l'octubre. He tornat a confiar en els tallers de ceràmica de Vallirana i Barcelona i el ferro l'he treballat en un taller de Tarragona". La part més complicada del procés ha estat la dels ancoratges i nervis de l'escultura que s'ha fet a Vitòria. "Dilluns vaig arribar a Vitòria amb les escultures i lancoratge va ser complicat perquè aquests dies ha plogut molt i va costar més del que em pensava", ha explicat Callau.