Recull

Pasta per fer bunyols (o orelletes)




Esther Branchart

Ingredients

[per a 8 persones]

• 2 ous
• 1 tasseta d’oli d’oliva
• 1 tassa de sucre
• 1 tassa d’aigua de matafaluga
• La ratlladura de la llimona
• 60 g de llevat de pastisser
• 1,5 kg de farina de blat


Preparació

Fonem el llevat amb l’aigua de matafaluga i barregem tots els ingredients en un bol gran. Quan ho tenim ben remenat, ho aboquem damunt el marbre i el treballem una estona. Ho tapem ben tapat i ho deixem reposar en un lloc on no hi toqui l’aire durant 2 o 3 hores. Passat aquest temps, omplim d’oli una cassola fins a la meitat i la posem al foc. Mentrestant, anirem fent boletes i les estirarem amb un corró; com més estirem la pasta més fines quedaran. Quan l’oli estigui roent, les tirarem a la cassola i quan estiguin rosses les treurem del foc, les ensucrarem i ja estaran llestes per menjar.

Comenta aquest article