Pasta per fer bunyols (o orelletes)
Esther Branchart |
Ingredients
[per a 8 persones]
2 ous
1 tasseta doli doliva
1 tassa de sucre
1 tassa daigua de matafaluga
La ratlladura de la llimona
60 g de llevat de pastisser
1,5 kg de farina de blat
Preparació
Fonem el llevat amb laigua de matafaluga i barregem tots els ingredients en un bol gran. Quan ho tenim ben remenat, ho aboquem damunt el marbre i el treballem una estona. Ho tapem ben tapat i ho deixem reposar en un lloc on no hi toqui laire durant 2 o 3 hores. Passat aquest temps, omplim doli una cassola fins a la meitat i la posem al foc. Mentrestant, anirem fent boletes i les estirarem amb un corró; com més estirem la pasta més fines quedaran. Quan loli estigui roent, les tirarem a la cassola i quan estiguin rosses les treurem del foc, les ensucrarem i ja estaran llestes per menjar.