Societat

Els alumnes de l'Escola d'Hoteleria i Turisme fan un viatge gastronòmic per França

Per Redacció

Foto de grup dels alumnes de l'Institut Escola d'Hoteleria i Turisme a França

La primera setmana de juny, una trentena d’alumnes de l’Institut Escola d’Hoteleria i Turisme de Cambrils van realitzar un viatge gastronòmic per la zona francesa del MIDI-Pirinée. Durant quatre dies i tres nits, els alumnes van poder aprofundir amb la cultura gastronòmica de la regió, a través de visites, degustacions o xerrades. Aquesta nova iniciativa organitzada pel centre busca la formació dels alumnes a nivell gastronòmic i l’aprofundiment en llengües estrangeres.
 
Les visites del viatge es van centrar en la producció artesanal de grans formatges, com la zona de Roquefort i el seu formatge blau d’ovella o la Cooperativa Jeune de Montagne amb el seu formatge de vaca, imprescindible per elaborar la guarnició nacional l’Alligot. Un altre producte com el foie-gras també va estar present amb la visita a l’Anser/foie-gras Lavitarelle, un petit artesà que treballa l’oca i tots els seus productes derivats que han estat guardonats amb la medalla d’or al Millour Obriere Frances el reconeixement nacional més important de França. Els alumnes també es van submergir en la cuina medieval amb la visita a Severac-le-Chateau, amb xerrada i degustació de la cuina de l’època.
 
La cirereta del viatge va ser la visita al restaurant Bras que té tres estrelles Michelin, un relais & Chateau amb set habitacions de luxe. El mateix xef Sebastian Bras va atendre als alumnes mostrant-los la seva cuina d’autor.

Comenta aquest article