Vuit cambrilenques mostren les seves receptes casolanes als alumnes de l'Escola d'Hoteleria dins d'un projecte d'intercanvi generacional
Ahir a la tarda, a les instal·lacions de l'escola, les dones van ensenyar les seves receptes als alumnes |
Una dotzena dalumnes de segon i de tercer cicle de Cuina i Serveis de lEscola dHoteleria i Turisme de Cambrils, juntament amb un grup de dones van protagonitzar, ahir, la primera sessió duna nova iniciativa dintercanvi culinari entre gent gran de Cambrils i els joves del centre. Es tracta del programa Deixant Empremtes, impulsat des de la mateixa escola, amb la col·laboració del departament de Benestar Social de lAjuntament de Cambrils.
Segons va explicar el director de lEscola dHoteleria i Turisme Jordi Jardí a Revista Cambrils Diari Digital, la idea surt a partir dun programa promogut des de la Generalitat de Catalunya a través del qual, els professors han de treballar diferents àmbits educatius. El professor Jorge Gómez va pensar en crear un projecte dintercanvi entre els alumnes i gent gran per recuperar aquelles receptes que, dalguna manera sestan perdent. A partir daquí, es va contactar amb les associacions de dones, amb els diferents casals de la gent gran i amb el mateix departament de Benestar Social, i es va posar en marxa tot lentramat. Segons Jardí, amb aquesta iniciativa guanyem que aquestes receptes no caiguin en desús i per altra banda, ens interessa reforçar aquest tipus de relacions entre gent gran i els nostres alumnes.
Vuit dones cuinen vuit receptes casolanes
En la trobada dahir a la tarda, a les instal·lacions del centre, les dones participants en aquesta iniciativa van cuinar, juntament amb el suport dels alumnes, les seves receptes casolanes. Elles van exercir de professores i els alumnes, dajudants de cuiner. Van preparar els productes, els estris i van elaborar els diferents plats. Cal destacar que, lescola va rebre una vintena de receptes, però finalment es van seleccionar vuit: conill farcit de formatge de Cabrales, croquetes de pernil, coca de pinyons, paella darròs amb cigrons, salsa despàrrecs, gaspatxo manxec, entre daltres.
La regidora de Benestar Social Lluïsa Rom, present ahir en aquesta primera sessió, va comentar que, aquest és un projecte dintercanvi generacional a nivell gastronòmic. En aquesta primera jornada, elles ensenyen les seves receptes i al mes de novembre hi haurà una segona jornada, on els alumnes els explicaran una recepta de xarcuteria. Lobjectiu de tot plegat és recuperar aquestes receptes de la cuina tradicional, treballar-les junts i que no es perdi. Volem fomentar aquest intercanvi entre generacions, afavorir les relacions i aquesta veu de lexperiència que els joves han de tenir en compte.
Aquesta és la primera vegada que es posa en marxa aquest projecte a càrrec dels professors de lescola Jorge Goméz, Jordi Jardí i Gerard Cros i des del centre, esperen que tingui continuïtat. Segons va afirmar Jardí, volem que tingui repercussió, aquest és un primer programa pilot i creiem que de cara a la formació de lalumne és molt enriquidor.