La cambrilenca Lídia Gómez s'endú el primer premi del 5è concurs de punta contemporània
Lídia Gómez de l'Escola de Puntaires de Cambrils amb el seu coixí i la punta presentada al concurs |
La cambrilenca Lídia Gómez, alumna de lEscola de Puntaires de Cambrils va endur-se el primer premi del 5è concurs de punta contemporània, organitzat en el marc de les novenes Jornades Tèxtils i de Puntaires que van tenir lloc a la localitat andorrana dEscaldes-Engordany, entre els dies 19 i 21 doctubre. Durant aquests tres dies, es van organitzar diferents activitats relacionades amb el tèxtil, amb les puntes de coixí, el ganxet, elaboració de cistells i daltres tècniques artesanals.
Una punta de coixí feta amb diferents materials
El diumenge 21 doctubre va tenir lloc una trobada de puntaires de caràcter internacional que va reunir més de 800 persones arribades darreu de Catalunya i també de diferents punts de França. Un dels grans atractius daquesta trobada va ser la celebració del concurs de punta contemporània. A aquest hi van participar un total de 16 persones, entre aquestes Lídia Gómez, que havien estat convidades prèviament per lorganització. Les 16 participants van romandre separades de la resta de puntaires reunides en la trobada, per tal que un jurat format per set persones pogués comprovar in situ com treballaven les seves peces. De fet, tal com va explicar Lídia Gómez a Revista Cambrils Diari Digital, els membres del jurat anaven passant i preguntaven quines tècniques estaven aplicant, quins materials utilitzaven, lestil dels patrons i podien comprovar la manera de treballar de cada concursant. Cal destacar que una de les normes del concurs era tenir la peça a mig fer, per tal de corroborar que les participants sabien fer el treball que presentaven. En aquesta edició, el tema del concurs era fer un niu docell i, lalumna de lEscola de Puntaires de Cambrils va extreure una fotografia dun llibre en la que es veu un niu de cadernera, amb la mare donant de menjar els seus pollets. Per fer aquesta peça, la cambrilenca ha utilitzat diferents materials com plomes, branques i fulles seques naturals, fil fi i fil metàl·lic, granets de civada i fins i tot algunes pedres petites. Loriginalitat i el treball realitzat en aquesta peça van fer que el jurat li atorgués el primer premi 600 euros, tot i que aquesta quantitat va ser compartida amb una altra puntaire, que també va merèixer aquest guardó. Dins del concurs també es va fer entrega dun segon i un tercer premi i dos accèssits a loriginalitat i la tècnica.
Tant Lídia Gómez com la professora de lEscola de Puntaires de Cambrils M. Teresa Anguera shan mostrat molt orgulloses dhaver rebut aquest premi que, reconeixen ha estat un premi dequip després de més de sis mesos de feina i una gran satisfacció haver deixat el nom de Cambrils ben alt.
Sortida de l'Escola de Puntaires per terres andorranes
Per altra banda, aquesta sortida d'un grup de lEscola de Puntaires de Cambrils per terres andorranes també va tenir el un caràcter força lúdic i turístic. El passat 18 doctubre, un grup duna vintena de persones van marxar de viatge fins a la Seu dUrgell on van visitar la seva part històrica i monumental. Després van marxar fins a Andorra on tenien el seu allotjament i lendemà divendres van fer una extensa ruta per diferents poblacions del Pirineu. El dissabte va ser dia lliure per a tothom i diumenge, va fer-se la trobada.
Fotografia de grup de les puntaires cambrilenques i els seus acompanyants que van viatjar fins a Andorra |