Informació general

S'aprova definitivament el nou reglament de la Policia Local

Per Cristina Sierra

Imatge de diferents vehicles de la Policia Local

Ahir al matí va tenir lloc el ple corresponent al mes d'octubre. El ple s'havia d'haver celebrat el dimarts de la setmana passada, darrer dimarts de mes, però el viatge de l'alcaldessa –Mercè Dalmau– i el regidor d'Urbanisme –David Chatelain– a Rússia va fer que finalment se celebrés ahir i passés de ser un ple ordinari a extraordinari, la qual cosa vol dir que no hi havia el punt del control de l'acció de govern, que és propi dels plens ordinaris. A diferència de les sessions anteriors, aquesta va ser ràpida i es van aprovar diferents punts. Un d'ells, va ser l'aprovació definitiva del nou reglament de la Policia Local, que va comptar amb els vots a favor de l'equip de govern i les abstencions dels dos partits de l'oposició.

Tal com va explicar l'alcaldessa, el reglament s'havia aprovat inicialment al ple ordinari corresponent al mes de juliol i es va iniciar un període de 30 dies per a presentar esmenes. Dalmau va explicar que el govern havia acceptat les al·legacions presentades pel secretari de la UGT i pel president de la junta de personal de l'Ajuntament de Cambrils i les havia inclòs en el document. Per la seva part, el regidor de Governació –Dani Milan– va afirmar que, "en un any mi mig hem fet la feina que s'hauria d'haver fet abans" i va apuntar que el nou reglament "és una eina bàsica i fonamental de la policia".

Un reglament negociat amb els sindicats

El portaveu del grup municipal del PSC –Robert Benaiges– va avançar que el seu grup s'abstindria i va afirmar que no havien presentat al·legacions i que es veuria "a mig termini" quin és el resultat del nou reglament. Benaiges també va manifestar que l'anterior govern havia tingut la "voluntat" de modificar el reglament però que no havia estat possible "per diferents qüestions".

Per la seva banda, el portaveu del grup del NMC –Oliver Klein– també va avançar que el seu grup s'abstindria perquè "tenim la incògnita que una normativa que neix amb un ampli desacord pugui funcionar correctament". Milan va recordar que el reglament s'havia negociat amb els sindicats i part de les al·legacions havien estat incorporades. "No es pot dir que el reglament no s'ha negociat".

S'augmenta en 11.000 euros l'aportació al Consorci de Normalització lingüística

Un altre dels punts de l'ordre del dia era l'aprovació de l'expedient de modificació de crèdits n.8/12. L'alcaldessa va explicar que, entre d'altres modificacions, una d'elles havia estat augmentar en 11.000 euros l'aportació al Consorci de Normalització lingüística. El portaveu del PSC va apuntar que el grup s'abstindria perquè "més enllà dels ajustos hi ha partides que són preocupants. Per exemple, que es rebaixin 8.500 euros del servei d'emergències". Benaiges va mostrar la seva preocupació per reduir la partida pressupostària dels serveis que són bàsics per a mantenir la ciutat.

Es crea una oficina dedicada a la lluita contra l'exclusió social

En l'ordre del dia del ple també hi havia un punt que feia referència a l'aprovació del projecte d'una Oficina Tècnica d'inclusió social. Tal com va explicar la regidora de Benestar Social –Lluïsa Rom–, aquest servei, que pertany a la conselleria de Benestar Social i Família de la Generalitat,  està dedicat a la lluita contra l'exclusió social de les famílies. En total, hi ha 39 oficines a Catalunya. Rom va explicar que el servei es va crear a finals de maig d'aquest any i que està ubicat a l'Ajuntament de Cambrils. "Aquest servei és una eina bàsica per a lluitar contra aquest problema".

La regidora va apuntar que en aquesta oficina hi participen diferents regidories de l'Ajuntament i que la Generalitat ha finançat el 100% del personal i les accions del projecte que s'han de desenvolupar. Rom també va avançar que l'oficina està treballant en diferents eixos, com la creació d'un mapa de recursos i serveis a Cambrils, un observatori social o la creació d'un projecte pilot d'habitatge social.

Comenta aquest article