La cambrilenca Anna Rovira guanya el premi Jaume Ciurana d'enologia
Anna Rovira en el moment de rebre el premi Jaume Ciurana |
El passat 24 d'octubre, la cambrilenca Anna Rovira va rebre el premi Jaume Ciurana, un guardó que convoca anualment la Facultat d'Enologia de la Universitat Rovira i Virgili, valorat en 3.000 euros i que està destinat a fer realitat el projecte professional del guanyador. Rovira va ser la millor estudiant dels graduats d'Enologia del curs 2011-2012, amb el millor expedient acadèmic i és qui va fer la millor proposta de projecte professional.
Tal com ha explicat l'enòloga cambrilenca a Revista Cambrils Diari Digital, el projecte que va presentar per guanyar el premi era la creació d'un celler familiar. "Nosaltres a casa tenim vinyes i el projecte consistia en fer un celler amb les meves germanes. Era un projecte per treballar les tres a casa i que cadascuna s'especialitzés en el seu àmbit de treball".
El vi kosher, el principal atractiu del Celler de Capçanes
Actualment, Anna Rovira treballa com a enòloga al Celler de Capçanes, des del passat mes de juny. La cambrilenca, que també és la responsable de màrqueting, ha explicat que, "el principal atractiu del celler és el vi kosher, el vi dels jueus". Aquest vi s'elabora seguint la Llei Jueva, sota la supervisió del Rabinat "Ou" dels Estats Units i de la Federació de Kashrut de Londres, i amb la col·laboració dels Rabins Locals de Jabad Lubavitch de Barcelona. La cambrilenca ha apuntat que el celler acull, durant tot l'any, diferents visites que venen intrigades per conèixer aquest vi i el seu procés d'elaboració.
D'altra banda, Rovira també ha fet una valoració molt positiva de la DO Montsant. "És una denominació que va néixer fa molt poc (10 anys) i està molt ben valorada, la qualitat-preu d'aquesta DO està molt equilibrada. Aquesta denominació té una riquesa molt gran", ha afirmat.