La cuina de Cambrils, present al Festival de Gastronomia de Nóvgorod (Rússia)
Diego Campos en una de les master class que va fer al Festival de Gastronomia de Nóvgorod |
La setmana passada, el regidor de Turisme de l'Ajuntament de Cambrils Xavier Martí i els cuiners Diego i Rubén Campos van participar al Festival de Gastronomia de Nóvgorod (Rússia). Cambrils va representar Catalunya de la mà d'aquests cuiners cambrilencs amb estrella Michelin perquè fessin diferents demostracions de la cuina local, a més d'impartir diverses master class a cuiners russos.
Tal com va explicar el regidor de Turisme, ahir al matí, el festival tenia dues vessants: la institucional i la gastronòmica. Martí va oferir la conferència "Cambrils i el Turisme Gastronòmic", on va destacar la qualitat i el potencial de la cuina cambrilenca. "Som la verdadera capital gastronòmica de la Costa Daurada", va apuntar el regidor.
Martí també va explicar que la participació de Cambrils va generar molta expectació i tant el regidor com els cuiners cambrilencs van ser entrevistats per diferents mitjans russos acreditats. El regidor també va voler destacar que aquest viatge no ha tingut cap cost, ja que els organitzadors del Festival es van fer càrrec de les despeses i les dietes del viatge.
La combinació de la cuina de Cambrils sorprèn als cuiners russos
Per la seva banda, Diego Campos va afirmar que, "ha estat una experiència molt positiva perquè el fet d'estar en un país fora de casa i que t'atenguin com t'han atès és molt gratificant". El cuiner cambrilenc va apuntar que a Rússia és molt difícil trobar els productes que utilitzem a la cuina cambrilenca i va destacar que la combinació que va fer al menú de degustació va sorprendre als cuiners russos. Campos va ensenyar diferents tècniques als cuiners locals i la idea era elaborar conjuntament un menú degustació per oferir als clients d'un restaurant de Nóvgorod durant els dies que va durar el festival.
El menú va consistir ens diferents aperitius, escudella, peix amb puré de ceba i gambes, una combinació de mar i muntanya amb avellanes, dorada i llagostins amb caldo de ceba i, per postres, una escuma de crema catalana amb gelat de vainilla. A més de fer aquest menú, els dos xefs cambrilencs van impartir dos master class. En una d'elles van explicar receptes catalanes i cambrilenques a un grup de joves d'una associació benèfica russa, i l'altra xerrada va consistir en explicar tot el procés d'elaboració d'un menú de degustació. Un cop acabat el festival, els cuiners van rebre un diploma acreditatiu i un llibre de la ciutat de Nóvgorod.
El regidor Xavier Martí amb la delegació russa |
Rubén Campos, Diego Campos i Xavier Martí amb els diplomes acreditatius del festival |