Informació general

Representants de l'associació de veïns de Vilafortuny presenten noves al·legacions al polígon del Mas de Don Felip

Per Judit Pinazo



Representants de l'associació de veïns de Vilafortuny van entregar ahir les noves al·legacions al polígon industrial del Mas de Don Felip
Ahir al matí representants de l'associació de veïns de Vilafortuny van entregar a l'Ajuntament de Riudoms noves al·legacions contra el polígon industrial del Mas de Don Felip. Aquesta no és la primera vegada que els veïns presenten al·legacions en contra aquest projecte. Recordem que el passat mes de novembre veïns del Molí de la Torre i de Vilafortuny ja van presentar una allau d'al·legacions en contra del polígon que es vol construir a tocar del terme municipal cambrilenc i a poc més d'un quilòmetre dels barris de Vilafortuny i del Molí de la Torre.

Per altra banda, a principis d'aquest mes representants dels veïns de Vilafortuny i Molí de la Torre es van reunir amb l'alcalde de Riudoms –Josep M. Vallès– per tal de conèixer els usos que se li donaran al polígon, ja que consideren que la instal·lació de la indústria semipesada podria portar greus problemes de pol·lució. La reunió es va desenvolupar en un to cordial i es va arribar a l'acord que els veïns podrien presentar per escrit la seva oposició a la instal·lació de determinades empreses alhora que l'alcalde de Riudoms es va comprometre a no permetre que s'hi instal·li indústria perjudicial per al medi ambient.

Empreses perjudicials

Ahir representants de les associacions de veïns de Vilafortuny,després d'haver analitzat els documents del projecte referents als usos del polígon i assessorats per tècnics de l'àrea de Medi Ambient de l'Ajuntament, van entregar noves al·legacions, la majoria d'elles incloses dins l'Annex II.1 de la Llei d'intervenció de l'administració ambiental de la Generalitat. Els veïns consideren que s'hauria d'evitar la instal·lació d'indústria relacionada amb la preparació d'especialitats farmacèutiques o veterinàries, de producció de coles i gelatines, de fabricació de sabons, detergents, perfums, etc. Per altra banda, els veïns també consideren que algunes activitats de la indústria del paper podrien ser perjudicials, com és el cas d'instal·lacions industrials destinades a la fabricació de paper i cartró, o aquelles instal·lacions de rentatge amb dissolvents clorats o instal·lacions de rentatge interior de cisternes de vehicles de transport.

A banda, en el text de les al·legacions els veïns també posen de manifest la seva preocupació per temes com la depuradora del polígon, on aniran a parar les aigües residuals i els possibles canvis de densitat de trànsit que suposarà la instal·lació del nou polígon.

Comenta aquest article