Es presenta "Encarxofa't a Cambrils", una nova iniciativa per a promocionar la gastronomia cambrilenca
Un moment de la presentació de la primera edició de l'Encarxofa't a Cambrils. D'esquerra a dreta: Xavier Martí, Pep Pellicer, Mercè Dalmau, Fernando Sarasa i Carme Cros |
De l'11 al 24 de març, la carxofa serà la protagonista de la primera edició de l'"Encarxofa't a Cambrils", una nova acció per a promocionar la gastronomia cambrilenca. Ahir al matí, l'alcaldessa de Cambrils Mercè Dalmau, la regidora de Promoció Econòmica Carme Cros, el regidor de Turisme Xavier Martí, el representant de l'Associació d'Empresaris d'Hostaleria Pep Pellicer i el gerent de la Cooperativa Agrícola de Cambrils Fernando Sarasa, van presentar aquesta nova iniciativa que compta amb la participació de 27 restaurants cambrilencs.
27 restaurants elaboraran menús de 18 i 35 euros, amb la carxofa com a protagonista
Tal com va explicar Dalmau, "arrel de la bona experiència amb les Jornades de la Galera es va pensar en oferir més activitats per promocionar Cambrils i la nostra gastronomia". L'alcaldessa va afirmar que, "volem seguir sent el referent de la cuina de la Costa Daurada". El gerent de la Cooperativa de Cambrils va destacar les propietats que té la carxofa i va apuntar que a Cambrils "fa molts anys que es produeix carxofa d'excel·lent qualitat".
Per la seva banda, el representant de l'Associació d'Empresaris d'Hostaleria va explicar que els 27 restaurants que s'han adherit a la iniciativa oferiran menús de 18 i 35 euros que tindran la carxofa com a protagonista. "La carxofa és un element que dóna per moltes coses i creiem que necessita aquest cop de mà per donar-se a conèixer", va afirmar. Els 27 restaurants que participen a l'"Encarxofa't a Cambrils" són: Acuamar, Bec d'Or, Bresca, Can Bosch, Can Solé, Casa Gallau, Casa Macarrilla 1966, Casa Port, Casavella, Club Nàutic Cambrils, Duomo, El Pati, El Pescador, El Pósito, Fonda Montserrat, Gami, Germans Miquel's, L'Espurna, La Palmera de la Llosa, La Roca d'en Manel, Les Fonts, Miquel, Miramar, Portus, Rincón de Diego, Rovira i Xavier Macarrilla platja.
D'altra banda, el 17 de març hi haurà el tast de paelles encarxofades a la plaça del Pòsit i que anirà a càrrec dels restaurants cambrilencs. El preu de degustació serà de 3 euros i se celebrarà de les 11 a les 13 hores.
Un nou pas per establir el calendari gastronòmic
Aquesta iniciativa s'uneix a altres promocions gastronòmiques com les Jornades de la Galera, al País del Vi o la ruta de les tapes. Tal com va explicar la regidora de Promoció Econòmica, es vol crear el calendari gastronòmic perquè Cambrils continuï com a referent de la cuina de la Costa Daurada. Les regidories de Promoció Econòmica i Turisme estan treballant activament per fixar un calendari on cada mes hi hagin activitats gastronòmiques, exceptuant els mesos de juliol i agost.
La regidora de Promoció Econòmica va afirmar que, "intentarem que cada mes es promocioni un element". Cros va apuntar que, l'any vinent, les Jornades de la Galera es concentraran tot el mes de febrer i el mes de març es donarà "més protagonisme a la carxofa". Per la seva banda, el regidor de Turisme va manifestar que, el calendari serà molt important per Cambrils. "Faltava un impuls per la gastronomia cambrilenca, necessitàvem tenir aquest calendari". Martí va explicar que les regidories compten amb els empresaris per endegar aquestes accions promocionals. D'altra banda, el regidor va avançar que hi tornarà a haver la ruta de la tapa i que, probablement, hi haurà una altra acció de promoció abans del mes de juny.