El ple municipal aprova les obres d'ampliació del CAP i de la construcció de l'hospital lleuger
Les obres tenen un període d'execució d'un any per a la construcció de l'hospital lleuger i de sis mesos mes per a l'adequació de l'actual CAP |
Recordem que el projecte, redactat per l'arquitecte Carles Busquets, del grup Sagessa, preveu un nou equipament sanitari, que passarà dels 1.709 metres quadrats a una superfície útil de 4.656 metres quadrats, per poder atendre les patologies mèdiques i quirúrgiques més freqüents de la població, oferint especialitats fins ara inexistents com és el cas de la cirurgia ambulatòria, exploracios endoscòpiques, ecografies, radiografies o rehabilitació, a més d'oftalmologia o dermatologia. Les obres també permetran ampliar el servei en les àrees d'atenció actuals, com ara les urgències, que tindran les característiques pròpies d'un hospital comarcal.
Segons l'alcalde Robert Benaiges "en un període màxim d'un mes començaran les obres. Les obres tenen un període d'execució d'un any per a la construcció de l'hospital lleuger i de sis mesos mes per a l'adequació de l'actual CAP".
Consorci per a l'Ocupació
Un altre dels punts que va passar pel ple va ser l'aprovació de l'inici dels tràmits per a la creació del Consorci per a l'Ocupació. Actualment el govern de la Generalitat està adoptant el criteri d'apropar l'administració autonòmica al territori. Ho ha fet en altres àmbits amb la creació, per exemple, del Consorci del Transport i ara es vol fer amb la creació del Consorci per a l'Ocupació.
L'entitat agruparà els diferents sectors relacionats amb temes d'ocupació (administració, sindicats, agrupacions patronals, etc.) i ha de desenvolupar el paper d'intermediari entre les necessitats en temes d'ocupació i l'administració. El Consorci s'ha d'encarregar en un futur de tot allò que estigui relacionat amb temes d'ocupació.
Segons Benaiges, després d'haver-ho parlat amb els diferents sindicats i la patronal, "l'àmbit de la Costa Daurada central ha d'estar present en el màxim d'òrgans del nou consorci". Ahir es va fer el primer tràmit per tal de donar el vistiplau als estatuts del consorci i posteriorment es demanarà la incorporació del municipi a l'òrgan més important, que és el consell executiu. Salou, Vila-seca i Cambrils, en formarien part sota la marca Costa Daurada Centre.
Projecte del canal de televisió digital
En el ple d'ahir també es va aprovar la ratificació de l'acord de la junta de govern en relació a la creació del Consorci de Televisió Digital Terrestre i l'aprovació inicial dels seus estatuts. Aquests definiran el paper a jugar per cadascun dels municipis que formaran part d'aquest consorci: Riudoms, Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant, la Selva del Camp, Mont-roig del Camp i Cambrils. Segons Benaiges, després de les diferents reunions que s'han dut a terme entre els municipis per elaborar una proposta conjunta, s'ha decidit que "el paper del municipi ve determinat en funció del nombre d'habitants, i Cambrils gaudirà del 39% de tot el que es faci, tant a l'hora de votar com a l'hora d'assumir costos".
Per altra banda, cal destacar que un 25% està reservat al Consell Comarcal i a mesura que vagin incorporant-se altres municpis al consorci el percentatge de participació per a aquests nous municipis s'anirà restant d'aquest 25% del Consell Comarcal. Segons l'alcalde "el que ens ha demanat la Generalitat és formalitzar els estatuts i arribar a un acord de consens en relació a la representació i aportació econòmica, i de moment les reunions han estat molt positives". Recordem que els estudis del canal de televisió digital a Cambrils s'instal·laran al costat dels actuals estudis de Ràdio Cambrils.
Reconeixement a la II República
Amb motiu de la celebració del 75è aniversari de la proclamació de la II República el proper 14 d'abril, els grups municipals d'Esquerra Repulicana de Catalunya i Iniciativa per Catalunya Verds van presentar ahir una moció per a l'impuls de la memòria històrica i reconeixement de la II República. En un principi, el grup municipal del Partit Socialista de Catalunya no s'hi havia d'adherir, ja que no estava d'acord en un dels punts de la moció, que feia referència a col·locar el dia de l'aniversari una bandera republicana a l'edifici de l'Ajuntament. Segons Benaiges, "en aquests moments nosaltres som institució i com a tal ens hem d'ajustar al que diu la llei en relació als símbols. No volem fomentar polèmiques inútils o absurdes respecte a aquest tipus de qüestions".
A última hora, però, es va retirar aquest punt de la moció i el Partit Socialista va decidir adherir-s'hi com a reconeixement a la República i a les persones que des de les institucions municipals van ser representants en els ajuntaments que hi van haver durant el període 1931-1939. Així doncs, la moció es va aprovar amb els vots a favor de l'equip de govern més els de CiU, l'abstenció de la PLIC i els vots en contra del PP. La moció aprovada contempla el reconeixement a les persones que formaven part del consistori en la II República, la voluntat de posar el nom de II República a un carrer del municipi i impulsar projectes de recuperació de la memòria històrica relacionats amb aquest període.