Informació general

Àngel Díaz serà el nou jutge de pau de Cambrils en substitució de Francesc Masdeu

Per Lluís Rovira i Barenys, Judit Pinazo



Àngel Díaz, fins ara jutge de pau substitut, serà el nou  jutge de pau de Cambrils
Àngel Díaz serà el nou jutge de pau de Cambrils, en substitució de l'actual i que ho ha estat durant els útlims 10 anys, Francesc Masdeu. Àngel Díaz, ha estat el substitut del jutge de pau també durant aquest mateix temps. Amb el nou nomenament, el càrrec de substitut del jutge de pau l'ocuparà Eva Palacios. Els criteris d'elecció dels dos càrrecs han estat, segons l'alcalde –Robert Benaiges– "el coneixement de la tasca a desenvolupar i alhora el coneixement del municipi i el territori".

Aprovat pel ple

La proposta de nomenament d'Àngel Díaz com a nou jutge de pau, que es va votar en el ple d'ahir, va comptar amb el vot favorable de tots els grups polítics presents a l'Ajuntament. La proposta de la jutge de pau substitut, en canvi, va comptar amb l'abstenció del PP. Abans de la votació d'aquest punt el regidor del PP Anton Callau va fer constar que en aquesta ocasió no s'havia parlat ni consensuat la persona designada amb totes les formacions polítiques tal i com s'havia fet en anteriors ocasions.

Callau també va preguntar si Eva Palacios havia estat interventora d'un partit polític en les passades eleccions i si militava en un partit polític. El regidor de Seguretat –Jordi Savall– va respondre que s'havien seguit els tràmits reglamentaris, la proposta s'havia tractat a la Comissió de Seguretat i, després, s'havia publicat al BOPT i al DOGC, "el dia 7 de març es va tancar el procés i es van presentar cinc candidats. Un dels requisits d'aquests candidats era que no milités en cap partit polític".

Després de l'aprovació del ple, l'Ajuntament transmetrà aquest acord a la Conselleria de Justícia perquè hi doni el vistiplau.

Jutjat de districte

Benaiges va aprofitar per explicar que des de la Conselleria de Justícia s'ha fet una proposta de nova organització de la justícia que ha estat incorporada en un projecte anomenat "El llibre verd de la justícia" i que pot plantejar de cara al futur un nou tipus de justícia de proximitat. Aquest nou tipus de justícia contempla la possibilitat de crear el jutjat de districte. Segons l'alcalde "és possible que a Cambrils, de cara a un futur, es pugui instal·lar un jutjat d'aquestes característiques, ja que compleix un dels requisits que és el de tenir una important població estacional".

A propòsit d'aquest nou model de justícia, el dimarts 4 d'abril la Facultat de Dret de la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona acollirà la presentació de les propostes de "El llibre verd de la justícia" amb diferents ponents, un dels quals serà el mateix alcalde de Cambrils, Robert Benaiges.

Comenta aquest article